TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Almus ilçesinde bulunan baraj gölünde kano yarışlarının yapılması için çalışma başlatıldı.

Almus ilçesinde bulunan ve doğal güzellikleri ile dikkati çeken Almus Baraj Gölü'nde bu yıl yapılacak kano yarışlarının bir ayağının düzenlenmesi için çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda bir süre önce Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ve federasyon yetkilileri baraj gölünde incelemede bulundu.

Kano sporu için bölgede iş adamları tarafından da altyapı oluşturulacağı bu çerçevede yarışların bir ayağının gölde yapılacağı öğrenildi.

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almus Barajı'nın doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı'nın bir süre önce Almus'a geldiğini dile getiren Arıkan, "Almus ilçesinde federasyon ve yetkililerin gayretleri bir istişare toplantısı yapıldı. Kano yarışlarına uygunluğu için yetkililer baraj gölümüzde incelemelerde bulundu. Gerek rüzgar gerekse coğrafi yapının uygun olduğu Almus Baraj Gölü'nde kano yarışlarının yapılacağı doğrultusunda görüş birliğine varıldı." dedi.

Kano yarışlarının bir ayağının Almus'ta yapılmasından mutluluk duyacaklarını ifade eden Arıkan, "Gölde kano yarışmalarının yapılması için, altyapı çalışmaları noktasında iş adamlarımız vaatlerde bulundular. Kano yarışlarının burada yapılması için gayret gösteren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı da "Bu yıl kano yarışlarının bir ayağını Almus ilçemizde yapacağız. Geçen 2017 yılında başlattığımız deniz kanosu yarışlarını bu sene Tokat, Çanakkale ve Bursa illerinde de yapacağız. Şu anda tarih tam belli değil. İlerleyen günlerde yarış takvimini belirlenecek. Almus Baraj Gölü'nde 2017 yılında incelemeler yaptık. İnşallah Tokat'taki sporseverleri Almus ilçemizdeki yarışa bekliyoruz." ifadelerini kullandı.