İZMİR (AA) - Spor Toto 1. Lig'e yükselen Altay'ın kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, kupalarını teslim aldıklarında yaşadıkları büyük sevinci, en kısa sürede büyük bir organizasyon düzenleyerek taraftarla paylaşacaklarını bildirdi.

Ekmekçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada TFF 2. Lig şampiyonluk kupasını Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ziyaretinde gerçekleştirilen programda aldıklarını, 20 gün geç alınan kupanın en kısa zamanda Altaylı taraftarlarla buluşacağını belirtti.

Altay'ın her zaman siyaset üstü duruşa sahip bir kulüp olduğunu bildiren Ekmekçioğlu, ligin son maçı olan Gümüşhanespor maçı öncesinde kupa törenini İzmir'de yapmak için başvuruda bulunduklarını ancak bu başvuruların yönetmeliklere uygun bulunmadığını kaydetti.

Ekmekçioğlu, TFF'nin kupanın yeni sezonun ilk iç saha maçında verilebileceğini söylediğini belirterek, "Aldığımız cezadan ötürü 1. Lig'deki ilk iç saha maçımızda taraftarımızdan ayrı olacağımız. Bu nedenle cezanın ertelenmesi için yaptığımız itiraz da kabul görmemiştir." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte TFF'nin kupayı getirme teklifini ramazan ayının başlaması ve kadrodaki oyuncuların memleketlerine gitmesi nedeniyle kabul etmediklerini belirten Ekmekçioğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İlk kez Alsancak Stadı’nın Altay Spor Kulübü’ne ait olduğunu açıkça söyleyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ile yaptığı istişare sonrası kupamızı İzmir programı içinde bizlere takdim etmek istediğini belirtmiştir. Yönetimimiz de basın ve sosyal medyada kupamızın ne zaman alınacağına dair oluşan bilgi kirliliğini yok etmek amacıyla bu isteği geri çevirmemiştir. Altay siyaset üstü bir kulüptür ve bulunduğu hiçbir platformda siyasete alet olmaz. Kupamızı en kısa sürede taraftarımız ile birlikte daha büyük bir organizasyon ile kutlayacağız. Camiamıza ve elde ettiğimiz başarıya yakışacak kutlama yeni sezon öncesi uygun bir tarihte yapılacaktır."