RİZE (AA) - Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası yarı final ilk maçında sahasında Polonya'nın MKS Perla Lublin takımını 28-23 yenen Ardeşen Gençlik'in antrenörü Ali İhsan Tekin, Türkiye'ye final sevinci yaşatmak istediklerini söyledi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sakatlıklar nedeniyle maçı 8 kişilik oyuncu rotasyonu ile oynamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Oyuncuların çok iyi bir performans ortaya koyduğuna işaret eden Tekin, "Eksik ve sakatlıklara rağmen çok iyi bir dayanışma sergileyerek kazanmasını bildik. Seyircimizin desteği, yorgunluğun ortaya çıktığı anlarda bizi ayakta tuttu. Zaman zaman zorlansak bile sonuçta iyi bir avantaj yakaladık. İlk maçta elde ettiğimiz 5 sayılık avantajı kullanarak Türkiye'ye final sevinci yaşatmak istiyoruz." dedi.

Avrupa kupalarında Rize ve Türkiye'yi başarıyla temsil etme gayretinde olduklarını belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiği günlerde biz de ülkemizi aldığımız başarılı sonuçlarla bir nebze olsun mutlu etmek istiyoruz. Finale yükselebilmek ve adımızı son iki takım arasına yazdırabilmek için mücadele edeceğiz. Bu hem küçük bir ilçenin hem de tüm Türkiye'nin başarısı olacak. Yakaladığımız avantaja rağmen zor olacağını biliyoruz ama son ana kadar mücadeleden kopmadan hedefimize ulaşacağımız inancındayım."

Tekin, rövanş karşılaşmasının 15 Nisan'da Polonya'da oynanacağını, gurbetçi vatandaşları kendilerini desteklemeye beklediklerini sözlerine ekledi.