ANKARA (AA) - Atletizmde Türkiye'ye olimpiyat madalyası getiren ilk atlet Ruhi Sarıalp adına bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Atlamalar Kupası, 18 Ocak Perşembe günü İstanbul'da yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonundan (TAF) yapılan açıklamaya göre, 5 ülkeden 80 atletin yer alacağı kupada, Sarıalp'in disiplini olan 3 adım atlamanın yanı sıra uzun atlama, yüksek atlama ve sırıkla atlama branşlarında da yarışlar düzenlenecek.

Ataköy'deki TAF Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek yarışmalarda, IAAF puan cetveline göre en değerli dereceyi gerçekleştiren isimler kupayı kazanacak.

Erkekler ve kadınlarda dört disiplinde yapılan dereceler sonunda oluşturulacak puan tablosunda ilk 10'a giren atletlere para ödülü dağıtılacak. Ayrıca, performansları desteklemek için yarışmaya katılacak yabancı atletlerin de dahil olduğu derece bazlı ödüller verilecek.


- Şampiyonlar da yarışacak


Yarışmalara uzun atlamada Avrupa salon şampiyonu Arnavut atlet İzmir Smajlaj, 2014 Dünya Salon üçüncüsü Ukraynalı yüksek atlamacı Andriy Protsenko ve Avrupa salon üçüncüsü Ukraynalı uzun atlamacı Sergey Nikiforov da katılacak.

Geçen yıl düzenlenen Ruhi Sarıalp Kupası'nın galipleri olan üç adımcılar Cemre Bitgin ve Necati Er, unvanlarını korumak için start listesinde yerlerini aldılar. Her iki atlet de, üç hafta önce yapılan deneme müsabakalarında kendilerine ait 23 Yaş Altı Türkiye salon rekorlarını geliştirmişti.

Ruhi Sarıalp Atlamalar Kupası'nı daha önceki yıllarda kazanan atletler şöyle:


- Erkekler:

2015: Alper Kulaksız (uzun atlama)

2016: Muammer Demir (uzun atlama)

2017: Necati Er (üç adım atlama)


- Kadınlar

2015: Burcu Yüksel (yüksek atlama)

2016: Burcu Yüksel (yüksek atlama)

2017: Cemre Bitgin (üç adım atlama)