MERSİN (AA) - İngiltere'de 2-6 ve 8-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'na hazırlanan genç erkek ve kadın ile büyük erkek ve kadın milli takımları Mersin'de kampa girdi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda hazırlıklarını sürdüren milli takım sporcuları günde çift idman yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Artistik Cimnastik Milli Takımı Erkekler Teknik Kurul Başkanı Mehmet İnce, şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Önümüzdeki yıl içerisinde yapılacak olan Avrupa Oyunları'nda da ilk 6 takım içerisinde yer almak istediklerini bildiren İnce, şunları kaydetti:

"Bunun haricinde özellikle erkeklerde büyük hedeflerimiz devam etmekte. Genel tasnif ve aletlerde takım halinde finallere kalabilmeyi ve sonucunda madalyalara ulaşmayı hedefliyoruz. Kampımız verimli bir şekilde devam ediyor. Akdeniz Oyunları'nda ve Mersin'in ev sahipliğinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda elde ettiğimiz güzel sonuçları Avrupa Şampiyonası'nda da almak istiyoruz."

Erkekler Milli Takım Kaptanı Ümit Şamiloğlu da Mersin'de güzel bir kamp başlangıcı yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz öncelikle takım halinde finale kalmak. Bireysel olarak 4-5 sporcunun madalya şansı var." değerlendirmesinde bulundu.

Kadınlar Milli Takım Kaptanı Göksu Üçtaş Şanlı da güzel bir hazırlık dönemi geçireceklerine inandıklarını belirterek, "Sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda takım olarak iyi bir sıralama elde etmek ve alet finallerinde madalya elde etmek istiyoruz. Dolayısıyla bu bizim için dünya sıralaması içinde çok önemli." ifadelerini kullandı.