KASPİYSK (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde Rıza Kayaalp ve Ekrem Öztürk, yarı finale yükseldi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Kaspiysk kentinde düzenlenen organizasyon, grekoromen stil 55, 63, 77, 87 ve 130 kiloda yapılan eleme müsabakalarıyla başladı.

Grekoromen stil 130 kiloda mindere çıkan Rıza, ilk maçında geçen yıl Sırbistan'da finalde yendiği Macar Balint Lam ile karşılaştı. Üst üste 7, toplamda 8. Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Rıza, Macar rakibini 2 dakikada 9-0 sayı tuşuyla geçerek çeyrek finale çıktı.

Olimpiyat ikincisi Rıza, çeyrek finalde de Belaruslu Georgi Chugoshvili'yi 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Milli güreşçi, akşam seansında yarı finalde Rumen Alin Alexuc Ciurariu ile karşı karşıya gelecek.

55 kiloda katılımın az olmasından dolayı şampiyonaya çeyrek final maçından başlayan Ekrem Öztürk, Hırvat Sandro Frankol'u 9-0 sayı tuşuyla yenerek yarı finalde mücadele etme hakkı kazandı. Ekrem, yarı finalde Estonyalı Helary Maegisalu ile eşleşti.


- Metehan Başar'dan erken veda


Geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'te dünya şampiyonluğuna ulaşan Metehan Başar ise Avrupa Şampiyonası'na erken veda etti.

Aynı zamanda son Avrupa ikincisi olan Metehan, 87 kilo ilk tur müsabakasında Polonyalı Tadeusz Michalik ile 2-2 berabere kaldı. Metehan, son sayıyı Polonyalı güreşçi aldığı için karşılaşmayı kaybetti.

77 kiloda milli güreşçi Serkan Akkoyun, Gürcü Tornike Dzamashvili karşısında 5-4 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayarak minderden 7-5 mağlup ayrıldı.

Polonyalı Michalik ve Gürcü Dzamashvili'nin final şansı kalmadığı için milli sporcular Metahan ve Serkan, repesaj hakkı elde edemeyerek şampiyonadan elendi.

63 kiloda Türkiye'yi temsil eden Rahman Bilici de çeyrek finale yükselme mücadelesinde Moldovalı Donior Islamov'a 5-2 yenildi.

Yarı finale kalan Islamov'un akşam seansında final vizesi alması halinde Rahman, yarın repesaj maçına çıkacak. Aksi takdirde milli güreşçi Rahman da şampiyona dışında kalacak.