ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Avrupa Şampiyonası'nda milli sporcuların sergilediği performansın kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirterek, "Avrupa Şampiyonası'nda alınan dereceler hedeflerimizi büyüttü." dedi.

Çelen, şampiyonada milli sporcuların sergilediği performans, alınan gümüş madalya ve hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ümit Şamiloğlu'nun Avrupa'da kazandığı bronz madalyadan 10 yıl sonra gümüş madalyaya ulaştıklarını hatırlatan Çelen, "Türk cimnastik tarihinde bugüne kadar alınmış en büyük madalyayı aldık. Sporcularımız ciddi bir performans sergiledi. Açıkçası sporcularımız, koyduğumuz hedeflerin iki adım önünde gidiyor. İlk gün takım finallerine kaldık, finallerde de 7'nci olduk. Bu da olimpiyatlara takım olarak gidebileceğimizin ciddi bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Şampiyonadan 3 madalyayla dönebilecek pozisyona geldiklerini vurgulayan Çelen, şöyle konuştu:

"Ümit Şamiloğlu barfikste, Ahmet Önder hem yer hem paralel alette final yaptı. İbrahim Çolak'ın halka aletinde kazandığı madalya da bizim için onur kaynağı oldu. Cimnastik çok zor bir branş. İbrahim, cimnastiğe 4-5 yaşında başladı. Şimdi 23 yaşına geldi ve ancak madalya alabildi. Ümit'in 38 yaşında hala madalya kovalıyor olması ayrı bir başarı öyküsü. Yaşını duyan diğer ülkelerin sporcuları, kulaklarına inanamıyor. Takım olarak herkesin elinden gelenin fazlasını vermesi bizi onore ediyor. Diğer ülkelerden de ciddi takdir alıyoruz."


- "Dünya Şampiyonası hedefimizi ilk 12 olarak revize ettik"


Başkan Suat Çelen, önlerinde Dünya Şampiyonası'nın olduğunu dile getirerek, milli sporcuların performansları sonrasında hedeflerini ilk 16'dan ilk 12'ye çektiklerini söyledi.

Çelen, Avrupa Şampiyonası sonrasında teknik heyetle bir toplantı yaptıklarını ve geleceğe dair paylaşımlarda bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Dünya Şampiyonası'nda kendimize ilk 16 ülke arasında olma hedefi koymuştuk. Teknik ekibimiz, toplantıda ilk 12'ye girmeyi hedeflediklerini söyledi. Avrupa ülkelerinin sporcularını gördüler. Milli sporcuların da öngörülerin ötesinde gittiğini belirttiler. Dünya Şampiyonası hedefimizi ilk 12 olarak revize ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Türk cimnastik tarihinde olmayan başarıları yaşadıklarını ifade eden Çelen, şunları kaydetti:

"Doğruyu söylemek gerekirse, İbrahim bu madalyayı 4-5 yıldır hak ediyordu. Buna karşın bir türlü alamamıştı. Cimnastikte herkesin malumu jüriler var. Bu madalyanın gecikmesinin biraz da jürilerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Biz geçmişe değil, geleceğe odaklanmak zorundayız. Avrupa Şampiyonası'nda sporcularımızın finallere kalması, finallerde de başarılı performans sergilemeleri, gelecek adına bizleri daha da motive ediyor, heyecanlandırıyor. Bu noktada sporcularımızı, antrenörlerini ve kulüplerini kutlamak lazım."