SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - 2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Musa Davulcu, "Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdiğim için gururluyum." dedi.

Milli atlet Musa Davulcu, Almanya'nın başkenti Berlin'de 20-26 Ağustos'ta düzenlenen 2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda F57 kategorisi erkekler cirit atmada 28,96 metre atışla üçüncü oldu.

Canik Belediyespor Kulübü sporcusu ve antrenörü 34 yaşındaki Davulcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Küçük yaşta yataktan düşme sonucu ezilen sağ bacağına uygulanan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelinin oluştuğunu belirten Davulcu, 2009 yılında atletizmle tanıştığını ve bu sporda çok sayıda başarı kazandığını dile getirdi.

Şampiyonaya bir yıldır hazırlandığını anlatan Davulcu, "Güzel bir hazırlık dönemi geçirdim. Almanya'da düzenlenen şampiyonaya 42 ülke katıldı. Büyük bir organizasyonda madalya almayı başardık. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdiğim için gururluyum. Bunun için çok mutluyum. Emeklerini madalya ile süslemek bir sporcunun en büyük hayali. Bu hayali de gerçekleştirdim. Aslında hedefim şampiyon olmaktı ama nasibimizde üçüncülük varmış." diye konuştu.

Almanya'da Türk seyircilerin yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını dile getiren Musa Davulcu, şunları kaydetti:

"Güzel bir yarış geçti. Diğer takım arkadaşlarımız da güzel yarıştı. Onlardan altın madalya kazananlar oldu. Bedensel engelli atletizm takımı olarak en çok madalya aldığımız Avrupa şampiyonasıydı. Türk seyircilerin de yoğun ilgisiyle karşılaştık. Ülkemin tanıtımına katkı sağladığım için de mutluyum, gururluyum."

Davulcu, hedefleri arasında 2019 yılında Dubai'de düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak olduğunu da sözlerine ekledi.