Avrupa Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe 'ye verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onandı. Sarı-lacivertli camiada şok etkisi yaratan karar sonrası yapacağı açıklamalar en çok merak edilen kişilerin başında kuşkusuz Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar geliyor.

Zira Aydınlar'ın, 1.5 yıl önce dediği gibi, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve 3 Temmuz sürecinde görevde olan kulüp yöneticilerine dava açıp açmayacağı, bu konuda Fenerbahçe Genel Kurulu'na çağrı yapıp yapmayacağı merak konusu.
 
Aydınlar, UEFA Disiplin Kurulu'nun 2+1 yıllık cezasının ardından Radikal'e yaptığı açıklamada, "Açıklama yapmak için UEFA Tahkim Kurulu kararını bekleyeceğim. Tahkim Kurulu süreci sonuna kadar yorum yapmama kararı aldım" ifadelerini kullanmıştı.

"ZARAR VERDİYSEM CEBİMDEN ÖDERİM"
 
TFF eski başkanı, Şubat 2012'de katıldığı 32. Gün programında, "Fenerbahçe dava sonucunda beraat eder, disiplin kurullarında suçsuz bulunur ve CAS'tan davayı kazanırsa, parayı tahsil etmeleri için TFF'ye gitmelerine gerek yok. O durumda 45 milyon euroluk tazminatı cebimden ödeyeceğim. Ama Fenerbahçe'nin suçlu bulunursa kulübün uğradığı maddi manevi kayıpların hepsinin, bu süreçte bana dönük suçlamalar ve eleştiri yapanlar tarafından karşılanması için Fenerbahçe Genel Kurulu'nu harekete geçireceğim" ifadelerini kullanmıştı.