BALIKESİR (AA) - İrili ufaklı 24 adası ile kırmızı mercanlara sahip önemli noktaları bulunan, 60 dalış noktası ile su altı meraklılarının ilgisini çeken Ayvalık ilçesinde, dalış sezonu başladı.

Sezonun ilk dalışı, eğitmenler eşliğinde 25 dalgıç adayı tarafından gerçekleştirildi.

Ayvalık Körfez Dalış Okulu'nun sahibi ve dalış eğitmeni Kemal Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelen 25 kişilik bir grupla sezonun ilk dalışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sağlıklı, kazasız ve güzel bir dalış sezonu temennisinde bulunan Çalışkan, "Hayırlısıyla 2018 dalış sezonunu açtık. Öncelikle sezonun ilk dalışını Türkiye'nin en güzel yerleri olan kırmızı mercanların olduğu noktaya yaptık. Arkadaşlarımız fotoğraf ve video çekerek bu anılarını sabitlediler. Amacımız 2018'in hayırlı, uğurlu ve güzel bir şekilde geçmesi. Bunun için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Artık su altı meraklılarını Ayvalık'a bekliyoruz." diye konuştu.

Çalışkan, Ayvalık'ın 24 ada ve 60 dalış noktasıyla Türkiye'nin en güzel bölgesi olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu 60 dalış noktası içinde Türkiye'de sadece kırmızı mercanlar Ayvalık'ta var. Onun dışında fotoğraf ve video sanatçılarını mutlu edecek balık sürüleri, böcekler ve ahtapotların bulunduğu, dip yapılarının çok güzel olduğu yerler var. Buralar her seviyedeki dalıcılara hitap edebilmektedir. Ayvalık bu yüzden dalış açısından Türkiye'nin en güzel bölgesidir."

- "Kırmızı mercanların bulunduğu noktaya dalış yaptık"

Dalış eğitmeni Rauf Çalışkan da sezonun ilk dalışının Ezerbey mevkisinde gerçekleştirildiğini aktararak "28 metre başlangıcında ve 42 metreye kadar giden bir dalış gerçekleştirdik. Bu dalışta amacımız su altı meraklılarına kırmızı mercanları göstermekti." dedi.

İki yıldız eğitmen dalgıç Osman Karacan da "Suyun altı çok güzel. Suyun ısısı muhteşem. Üşüyeceğimi zannetmiştim ama bu mevsimde gayet sıcak su. Şu anda çok mutluyuz. Sezonun ilk dalışı iyi geçti. Gayet güzel dalışlar olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bursa'dan gelerek Ayvalık'ta dalışa katılan Tarkan Erbay da su altının gayet güzel ve görüş mesafesinin beklediğinden daha net olduğu aktardı.

Ankara'dan dalışa katılmak için Ayvalık'a gelen diş doktoru Ergin Bezirci ise "Sezonun ilk dalışını yaptık. Ayvalık Ezerbey mevkisindeki kırmızı mercanlar dünyanın sayılı en güzel mercanlarından biri. Aşağısı oldukça iyi. Su sıcaklığı 17 derece. Biraz derin bir dalış gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu.