KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Babasının yönlendirmesiyle dövüş sanatlarına ilgisi başlayan ve bugüne kadar pek çok başarı elde eden Aycan Güldağı, yeni hedefini Dünya Şampiyonası'nda altın madalya olarak belirledi.

Türkiye Boks Federasyonu'nun Kastamonu'daki Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren lise son sınıf öğrencisi milli sporcu Aycan Güldağı, Macaristan'da 20-31 Ağustos'ta düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak için yumruklarını çalıştırıyor.

Genç boksörün kariyerinde ise kick boks ve boksta Türkiye şampiyonluğu, boksta ise Avrupa ikinciliği ile birçok turnuva derecesi bulunuyor.

Aycan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında 8 yaşında babasının yönlendirilmesiyle kick boksa başladığını belirtti.

Babası Haşim Güldağı'nın boksa ilgisinin olduğunu ve lise yıllarında bu sporla ilgilendiğini anlatan Aycan, "Babam lise zamanlarında boksla uğraşıyormuş. Boksun devamını getirememiş. 'İleride çocuğum olursa boks yaptıracağım.' demiş. Yani ben doğduktan sonra zaten boksa başlayacağım belliymiş." dedi.


- "Amacım dünya şampiyonu olmak"


Kick boks yaptığı dönemde Türkiye şampiyonu olduğunu ifade eden Aycan, başarılı olabilmek için çok çalıştığını vurguladı.

Ailesinin her zaman arkasında durduğunu belirten Aycan, şunları dile getirdi:

"Kick boksta Türkiye şampiyonluğumun yanında bir Türkiye ikinciliği, iki defa da Türkiye üçüncülüğüm var. Geçen yıl boksa başladım. Boksta Avrupa ikinciliğim var. Türkiye şampiyonluğum var. Kastamonu'da Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Çok güzel bir çalışma dönemi geçiriyoruz. Benim amacım dünya şampiyonu olmak. Hedeflerimiz büyük. İnşallah her şey güzel olur."


- "İleride siyasete atılmayı düşünüyorum"


Trabzon Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) Cahit Süme ile çalıştıklarını anlatan Aycan, "Trabzon'da lise dördüncü sınıfta okuyorum. Başarılı bir öğrencilik dönemi geçirdim. İleride yöneticilik düşünüyorum. Siyasete atılmayı düşünüyorum. Sporu bir basamak olarak kullanacağım. Sporda belli bir kariyere geldikten sonra siyasete yönelik çalışmalar yapacağım." ifadelerini kullandı.

Aycan Güldağı, Macaristan'da 20-31 Ağustos'ta düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası'nda 54 kiloda mücadele edeceğini kaydetti.