ANKARA (AA) - Milli badmintoncular, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılım puanı veren Finlandiya Açık Turnuvası'nda mücadele edecek.

Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre organizasyon, 5-8 Nisan tarihlerinde Finlandiya'nın Vantaa kentinde düzenlenecek.

Turnuvada tek erkeklerde Emre Lale ve Muhammed Ali Kurt, tek kadınlarda Neslihan Yiğit, Özge Bayrak ve Aliye Demirbağ, çift kadınlarda ise Nazlı Can İnci ile Bengisu Erçetin ve Ebru Yazgan ile Büşra Ünlü Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, organizasyonun olimpiyatlara katılım puanı verdiğine dikkati çekerek, "Neslihan Yiğit şu anki sıralamasını (40) koruması durumunda 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidecek. Tek erkeklerde Emre Lale kota alma yolunda ilerliyor. Çift kadınlarda Bengisu Erçetin ile Nazlıcan İnci, kota alma yolunda şu an milli sporcularımız arasında dünya sıralamasında en üst basamakta yer alan isimler olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Neslihan Yiğit, Aliye Demirbağ ve Özge Bayrak, Finlandiya öncesinde Fransa'da bugün başlayan Orleans Masters Grand Prix Badminton Turnuvası'nda tek kadınlarda mücadele ediyor.