ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kota sürecinin tamamlanması için önlerinde 2 yıl bulunduğunu hatırlatarak, "Üç kota için mücadele veriyoruz. Biri kesinleşmiş gibi diğer ikisinde de şansımız devam ediyor." dedi.

Kota sürecinin Mayıs 2020'de tamamlanacağına dikkati çeken başkan Özmekik, "Beş kategorinin üçünde yarışmayı sürdürüyoruz. Çift erkekler ve karışık çiftlerde devam etmiyoruz. Çünkü burada ilk 16 içinde olmanız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.


- "Neslihan Yiğit'in puanını koruması gerekiyor"


Murat Özmekik, tek kadınlarda olimpiyat kotası için mücadelesini sürdüren Neslihan Yiğit'in Tokyo'ya gitmesi için şu andaki sıralamasını koruması gerektiğini söyledi.

Neslihan'ın hedefinin dünya sıralamasında ilk 20 içine girmek olduğunu belirten Özmekik, şöyle devam etti:

"Kotalarda tek kadınlarda dünya sıralamasında 40'ın altında yer alan Neslihan Yiğit, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmek için şu an gerekli sıralamanın içinde. Neslihan Yiğit'in bu süreçte puanını koruması gerekiyor. Aliye Demirbağ ve Özge Bayrak da kotanın içerisinde. Üç sporcumuzun da kotanın içine gireceğini düşünüyoruz ama içlerinden sadece biri gidecek. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alabilmek adına 3 kota için mücadele veriyoruz. Biri kesinleşmiş gibi diğer ikisinde de şansımız devam ediyor."


- "Tek erkeklerde de kota şansımız olabilir"


Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik, şu ana kadar kota alamadıkları tek erkeklerle ilgili değerlendirmede de bulunarak, şunları kaydetti:

"Tek erkeklerde de kota şansımız olabilir. Kota için sporcumuz Emre Lale'nin ilk 70 içinde olması gerekiyor. Şu an ilk 100 içinde. Emre Lale daha önce kota alamadığımız tek erkeklerde iyi durumda. Hızlı bir yükseliş süreci var."

Başkan Özmekik, çift kadınlarda şu anda ilk 60 içinde Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci'nin bulunduğunu belirterek, "Çift kadınlarda da iyi gidiyoruz ancak sporcularımız, 17 yaş altında Avrupa şampiyonu olan çok genç sporcular. Aynı zamanda Nazlıcan İnci, Gençlik Olimpiyatları'na kota alan tek kadınlarda bir sporcu." ifadelerini kullandı.