ANKARA (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, milli ciritçi Eda Tuğsuz ile birlikte, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, Spor Gazeteciliği dersine konuk oldu.

Üniversitenin Cebeci kampüsünde yer alan fakültede gerçekleşen ve gazeteci Lütfi Özel'in verdiği derste, milli sporcu ile başkan Çintimar, öğrencilerle sohbet etti.

Atletizme başlama hikayesini anlatan dünya beşincisi Eda, 13 yıldır atletizm yaptığını ve antrenörü Fatih Avan ile çok iyi bir uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Spora başladığında bu başarıları elde etmeyi hayal edemediğini dile getiren Eda, "Hayal edemezdim ama çalıştığım zaman başarının geleceğini her zaman biliyordum. Öyle de oldu. Yılın neredeyse tamamını ailemden ayrı kamplarda geçiriyorum. Günde 8 saate kadar çıkabilen çalışma programlarım var ama bunun sonucunu da derece olarak alıyorum." dedi.

TAF Başkanı Çintimar ise 20 yıla yakın sporcu olarak hizmet verdiği atletizmde Eda gibi büyük başarılara imza atamadığını belirterek, "Eda gibi olamadım ama bir yönetici olarak büyük şampiyonların çıkmasına vesile olduğumu düşünüyorum. Türk atletizmi dopingle ilgili sıkıntılı süreçler geçirdi. Bana göreve geldiğimde, 'ya yan ya da söndür' dediler. Bu süreçte gerek antrenör gerek sporcu, çok isim yandı ama geldiğimiz noktada Türkiye, sporcuları dopingli çıkan değil, dopingle mücadelede başarılı olmuş bir ülke olarak konuşuluyor." ifadelerini kullandı.

Eda ile başkan Çintimar, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.