İSTANBUL (AA) - Basketbolda bu yıl ilk kez düzenlenen Molten İstanbul Cup'ı, Kamerun Milli Basketbol Takımı birinci tamamladı.

Adalet Turan Spor ve Etkinlik Salonu'nda organize edilen turnuvaya Kamerun, Uganda, Bahreyn, Suudi Arabistan, Ürdün ve Irak milli takımları katıldı.

A milli takımlar düzeyinde gerçekleşen etkinliği, yenilgisiz bitiren Kamerun turnuvada kupanın sahibi olurken, Suudi Arabistan ikinci sırada yer aldı. Beş gün süren ve lig usulü oynanan turnuvayı Ürdün ise üçüncü bitirdi.

Ödül töreninde, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Şamil Ayrım, İstanbul İl Basketbol Temsilcisi İnan Şefkatli, Adalet Turan Spor ve Etkinlik Salonu'nu Türk sporuna kazandıran iş adamı Adalet Turan hazır bulundu.

Turnuvaya katılan ülkelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Adalet Turan, "Türkiye'ye bir spor salonu kazandırdığımız için çok mutluyuz. Umarım hayırlı olur. Yaptığımız etkinliklerin hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz. Bu projeyi ülkemizde gelecek nesillere örnek bir proje olarak görüyoruz. Bütün dünyanın ilgisini buraya çekmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tören, turnuvayı kazanan Kamerun'a takdim edilen kupa ile sona erdi.