ANTALYA (AA) - Antalyalı başpehlivanlar, 2018 yağlı güreş sezonuna, "komando" eğitimini andıran çalışmalarla hazırlanıyor.

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreş takımı bir ay sürecek kış kampına girdi. Kulüp bünyesindeki başpehlivanlar Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, İsmail Koç, Serkan Serttürk, Ali Altun ile başaltı boyunda Mustafa Okulu, küçük orta büyük boyda Semih Yılmaz ve deste küçük boyda Adem Ayseli, Yeşilbayır Mahallesi'ndeki kulüp tesislerinde, bir ay sürecek kamp kapsamında çalışmalarına başladı.

Antrenmanda güreşçiler, ısınma hareketlerinin ardından bellerine bağladıkları ağırlıklarla koştu. Adeta komando eğitimini andıran çalışmalarda güreşçiler, 5 kiloluk toplarla şınav ve mekik çekiyor. Başpehlivanlar, halata tırmanmayla kol kaslarının güçlenmesi için halat sallama antrenmanı yaptı. Güreşçilerin, haftanın beş günü, günde iki antrenman yapacakları bildirildi.

Kulüp antrenörü Kemal Yılmaz, 2017'nin kendileri için başarılı geçtiğini söyledi. Sporcuları Orhan Okulu'nun Kırkpınar'da finale yükseldiğini hatırlatan Yılmaz, er meydanlarına iki yeni başpehlivan kazandırdıklarını dile getirdi.

Yılmaz, 2018'de altın kemeri alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Başpehlivan Orhan Okulu ise 2017 Kurtdereli Güreşlerini üçüncü kez kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olduğunu, Elmalı Güreşlerinde ise beşinci kez üst üste kazanarak, tarihi bir başarı elde ettiğini hatırlattı.

Kırkpınar'da ikinci olduğu için üzgün olduğunu aktaran Orhan Okulu, yeni yılda Kırkpınar'da da başpehlivan olmayı amaçladığını vurguladı.