Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kulübe yeni stat projesi ile veda etmeye hazırlanıyor.

27 Şubat'ta TFF Genel Kurulu'nda başkan adayı olan Demirören, 1 gün önce de Beşiktaş'ın mali ve idari kongresine son kez katılacak.

Mali yapısı hakkında olumsuz tablo çizilen kulüple bağlarını koparacak olan Demirören'in, nihayete erdirdiği yeni stat projesini açıklaması ve üyelerden ibra istemesi bekleniyor.

Zaman Gazetesi'nden Temel Yirmibeşoğlu'nun kaleme aldığı habere göre Demirören, başkanlık süresi boyunca peşinden koştuğu yeni İnönü Stadı projesine nokta koymayı başardı.

Demirören'in, Spor Bakanı Suat Kılıç'la görüştüğü ve stadın şu anki konumunun korunması ile doğal yapısına uygun şekilde yeniden bir stat yapılması konusunda onay aldığının belirtildiği haberde, projeye karşı çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da rızasının alındığı kaydedildi.

Bakan Günay tarafından dile getirilen ölçülere uygun bir projenin hazırlanacağı belirtilirken, projede, otel ve alışveriş merkezinin olmayacağı, bölgenin kültürel yapısının gözetileceği ifade edildi.

Demirören'in kongrede, siyasilerin de onayını aldığı projenin ayrıntılarını açıklayacağı, ardından da mali ve idari açıdan ibra isteyeceği belirtildi.


NTV