ANKARA (AA) - Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Paralimpik Okçuluk Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan milli takım, 13 sporcuyla çalışmalarına Ankara'da devam ediyor.

Pilsen kentinde 12-19 Ağustos tarihlerinde yapılacak şampiyonanın hazırlıklarını 10 Ağustos Cuma gününe kadar sürdürecek milli takım, cumartesi günü Çekya'ya hareket edecek.

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı Sorumlusu Özcan Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "Hem bireysel hem de takım olarak birçok madalya hedefimiz var. Bizim açımızdan renkli bir şampiyona olmasını bekliyorum." dedi.

Milli takımın, 3 klasik yay kadın, 3 klasik yay erkek, 3 makaralı yay erkek, 1 makaralı yay kadın ve 3 kişilik V1 ekibinden oluştuğunu ve kamp çalışmalarının sürdüğünü belirten Ediz, "Avrupa Şampiyonası, bizim için hedef yarışmalardan birisi. Bu nedenle nisan ayından itibaren federasyonumuzun sunduğu imkanlar dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şampiyonada güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Sporcularımız, hazırlık sürecinde gösterdikleri performansı gösterirse, bol altınlı bir şampiyona olacağını umut ediyorum." diye konuştu.

Özcan Ediz, Hasan Basri Hancı ve Ebru Öztürk Esen'in antrenörlüklerini yaptığı milli takımda şu sporcular bulunuyor:

Yağmur Şengül, Zehra Özbey Torun, Oğuzhan Polat, Abdullah Yorulmaz, Yavuz Papağan, Yiğit Caner Aydın, Naci Yenier, Bahattin Hekimoğlu, Taner Eren, Erdoğan Aygan, Sevgi Yorulmaz, Bülent Korkmaz, Merve Nur Eroğlu.