MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenecek "BodRUN Ultra Maratonu"na 12 ülkeden 870 sporcu katılacak.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Atletizm Federasyonunun katkılarıyla, Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyon öncesi düzenlenen toplantıda Bodrum'un ev sahipliği yaptığı sportif organizasyonların sayısının giderek artığını söyledi.

Bodrum'un spor turizminde ismini duyurmaya başladığına değinen Kocadon, "Yurt dışından gelen yarışmacılarımızın, dönüşte bizim birer turizm elçimiz olduklarını unutmayalım. Bodrum'da spor turizmine destek verenlere teşekkür ederim." dedi.

Kocadon, spor turizminin ilçe ekonomisine önemli katkıları olduğuna işaret etti.

Organizasyon koordinatörü Ali Cem Aktaş da ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel değerlerini de ön plana çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu yıl etkinliğe katılımın arttığını ifade eden Aktaş, "İlkinde 10 ülkeden 600 atlet mücadele etmişti. Bu yıl 12 ülkeden 870 sporcu katılacak." diye konuştu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Sportif Direktörü ve "BodRUN Ultra Maratonu" teknik hakemi Veysel Güler de katılımcıların 10, 23, 50 ve 100 kilometreden oluşan 4 ayrı etapta mücadele edeceğini belirterek, parkur hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Çocukları spora özendirmek amacıyla kısa mesafeli çocuk yarışının da yapılacağı maraton, 25 Kasım'da 100 kilometrelik etapla başlayacak.