KASTAMONU (AA) - BİLAL KAHYAOĞLU - Genç Kız Boks Milli Takımı'nın hedefi, Macaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda 5 sıklette 5 madalya kazanmak.

Genç milliler, Macaristan'da 31 Ağustos'a kadar devam edecek Dünya Şampiyonası'na Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlandı.

Şampiyonada ter dökecek olan 51 kiloda Hatice Akbaş, 54 kiloda Aycan Güldağı, 60 kiloda Gözde Nur Sönmez, 69 kiloda Gülcan Arga ve 75 kiloda Sena Erdoğan, Türkiye'ye madalyalarla dönmek istiyor.

Genç Kız Milli Boks Takımı Sorumlu Antrenörü İsa Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonası için 4 vize aldıklarını belirtti.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in çabalarıyla 51 kilogramda Hatice Akbaş'ın da vize aldığını hatırlatan Daştan, "Sporcumuzun hakkının yenilmesi sebebiyle başkanımızın yoğun çalışmalarıyla bir vize daha aldık. Dünya Şampiyonası'na 5 sporcuyla katılacağız. Dünya Şampiyonası'nda iyi dereceler yaparsak gençlik olimpiyatlarına vize alma şansımız olacak." dedi.

Kastamonu'daki kampta şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Daştan, "Çok iyi çalıştık. Takımımızı çok iyi şekilde hazırladık. İnşallah ülkemize madalya kazandıracağız. Tüm sıkletlerde madalya ile dönmeyi hedefliyoruz. Ülkemizi onurlandıracağız ve İstiklal Marşı'mızı okutacağız. Burada hakem lobisini de yeneceğiz. İnşallah ülkemize 5 sıklette 5 madalya kazandıracağız." diye konuştu.


- Sporcular madalya alacaklarına inanıyor


Türkiye'yi 51 kiloda temsil edecek Hatice Akbaş, 7 yıldır boks yaptığını belirterek, "Dünya Şampiyonası'nda inşallah ülkemize madalya getireceğiz. 5 kişi gidiyoruz. Altın madalyayla döneceğim." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada ringe 60 kiloda çıkacak Gözde Nur Sönmez de boksa 3 yıl önce başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Spora karşı bir ilgim vardı. İlk başta güreşe ilgi duydum ancak sonradan boksa yöneldim. Türkiye ve Avrupa şampiyonluğum var. Lise son sınıf öğrencisiyim. Hedefimiz şampiyon olmak bayrağımızı dalgalandırmak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."