TFF, hafta sonu oynanamayan Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili kararını verdi. TFF, Bursaspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarken, yeşil beyazlı kulübe de 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi. Bursa ayrıca 3 deplasmana da seyirci götüremeyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, düzenlediği basın toplantısında alınan kararı şu sözlerle açıkladı:

"Olayları Bursa veya Bursaspor özelinde görmüyoruz. Yaşananlar bütün camiaların başına gelebilirdi. Bu yaşananlar maalesef gerilen bir yay gibi. Gerilen yayda okların kime isabet edeceği belli değildir. Federasyon olarak şiddete karşı verdiğimiz mücadelede bir kırılma anındayız. Bu andan sonra her şey iyiye veya çok daha kötüye gidebilir. TFF olarak bugün açıklayacağımız tüm cezaları daha önceki kararlardan bağımsız olarak değerlendirmeinzi rica ediyoruz." dedi.

Arıboğan, Bursaspor’un 3-0 hükmen mağlubiyetine, Beşiktaş’ın 3-0 hükmen galibiyetine karar verildiğini belirterek, "Ayrıca yönetim kurulumuz tedbiren bu hafta oynanacak Kasımpaşa-Bursaspor maçına ve ayrıca 2011-12 sezonunda Bursaspor’un deplasmanda oynayacağı ilk 2 karşılaşmaya Bursaspor seyircisinin alınmamasına karar verdi. Önümüzdeki hafta Gençlerbirliği ile kendi sahasında oynayacak Bursaspor’un bu maçı ve yeni sezonda sahasında yapacağı 4 maçı da  tarafsız sahada ve seyircisiz oynanması karara bağlandı."

İBRAHİM YAZICI: BU KADAR AĞIR BİR CEZAYI HAK ETMEDİK

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, stat dışındaki taraftar olayları nedeniyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun verdiği kararı çok ağır bulduklarını söyledi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF Yönetim Kurulunun takımları aleyhinde 3-0 hükmen mağlubiyet ve 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdiğini hatırlattı.

Kararı çok ağır bulduklarını vurgulayan Yazıcı, "Böyle bir kararı beklemiyorduk. Bursaspor Kulübü olarak bu kadar ağır bir cezayı hak etmedik" dedi.

Yazıcı, kararın kendilerine ulaşmasının ardından gerekli itirazlarda bulunacaklarını belirterek, konuyla ilgili geniş bir açıklama yapacağını kaydetti.

ERTUĞRUL SAĞLAM: KARAR, HENÜZ ÇOK SICAK. GEREKLİ DEĞERLENDİRMEYİ İLERİDE YAPARIM

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, TFF’nin, Beşiktaş maçında Bursaspor’u 3-0 hükmen yenik sayılması, ev sahibi takıma 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verilmesine ilişkin kararı konusunda şu anda değerlendirme yapmak istemediğini belirtti.

Sağlam, AA muhabirinin, TFF’nin kararıyla ilgili sorusu üzerine, şu an bir değerlendirme yapmak istemediğini söyledi.

Ertuğrul Sağlam, "Karar, henüz çok sıcak. Gerekli değerlendirmeyi ileride yaparım" diye konuştu.

 5 TUTUKLAMA YAŞANDI

Geçen cumartesi günü saat 20.00'de oynanması planlanan Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde, Beşiktaşlı taraftarların stada gelmesini istemeyen taraftarların çıkardığı olaylara ilişkin gözaltına alınan zanlılardan 7'si, Bursa Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

BURSASPOR'A 1 CEZA DA PFDK'DAN

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor'a 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verdi.
    
Bursaspor Kulübüne aynı gün gün içinde bir kötü haber de PFDK'dan geldi. Kurul bugün yaptığı toplantıda, yeşil-beyazlıları, Spor Toto Süper Lig'de 7 Mayıs'ta oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynamakla cezalandırdı.
    
Bursaspor bu cezayı, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun bugün açıkladığı cezalara ilave olarak çekecek.
    
Federasyon yönetim kurulu, bugünkü olağanüstü toplantısında, Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor'u 3-0 hükmen mağlup, Beşiktaş'ı 3-0 hükmen galip sayarken, yeşil-beyazlılara 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası vermiş, ayrıca 3 deplasman maçına da Bursaspor seyircisinin alınmamasını kararlaştırmıştı.



AA