ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Erzurumspor, iki sezon önce 3. Lig'de, geçtiğimiz yıl 2. Lig'de, bu yıl da 1. Lig'de sadece çok önemli bir başarı elde etmekle kalmamış, yıllardan beri başarıya susamış taraftarını da sevince boğmuştur." ifadelerini kullandı.

Vali Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Spor Toto Süper Lig'e çıkmasıyla ilgili mesaj yayımladı.

Geçen yıl Spor Toto 1. Lig'e çıkan takımın, bu yıl Süper Lig'e yükselerek tüm Erzurumlulara büyük bir mutluluk yaşattığına işaret eden Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, hedefine play-off sonunda ulaştı. Erzurumspor, rakibi Gazişehir Gaziantep'i Spor Toto 1. Lig play-off final maçında penaltılarda 5-4 yenerek 7'den 70'e hepimizi sevince boğdu."

Azizoğlu, elde edilen başarıda büyük payın kar, soğuk, yağmur ve çamur demeden mücadele eden futbolcular başta olmak üzere teknik kadro ve yönetimde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Erzurumspor, iki sezon önce 3. Lig'de, geçtiğimiz yıl 2. Lig'de, bu yıl da 1. Lig'de sadece çok önemli bir başarı elde etmekle kalmamış, yıllardan beri başarıya susamış taraftarını da sevince boğmuştur. Bölgesinin hiç şüphesiz en büyük ve merkezi şehri olan Erzurum, futbolda özlemini duyduğu yere, emin adımlarla ulaşmıştır. Tüm arzumuz, önümüzdeki yıl Süper Lig'de de tıpkı 1. ve 2. Lig'de olduğu gibi önemli başarılar elde etmektir. Bu vesileyle bize bu sevinci, onuru ve mutluluğu yaşatanlara, Erzurumspor'un onursal başkanı Mehmet Sekmen'in şahsında tüm Erzurumlulara teşekkür ediyor, bu ve benzeri başarıların sürekli olması dileği ile selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."