İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Erkekler Hentbol Challenge Kupası 3. tur ilk maçında yarın Yunanistan temsilcisi PAOK'la İzmir'de karşılaşacak Göztepe'nin antrenörü Adnan Öztürk, hedeflerinin en az yarı final olduğunu belirtti.

2015-2016 sezonunda ilk kez mücadele ettiği Erkekler Süper Lig'de Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde eden Göztepe, geçen sezon Challenge Kupası 3. turunda ilk maçta Hollanda ekibi JMS Hurry-Up'ı 22-20 mağlup etmesine rağmen rövanşta rakibine 28-25 yenildi ve organizasyona veda etti.

Bu sezon da Challenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek Göztepe, yine 3. turdan katılacağı organizasyonda Yunanistan ekibi PAOK'la mücadele edecek. Rakibinin isteği ile 3. turda iki maçı da İzmir'de oynayacak sarı-kırmızılı ekip, PAOK'la ilk maçı yarın saat 19.00'da Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nde oynayacak. İzmir temsilcisi rövanş maçına ise aynı salonda 26 Kasım Pazar günü saat 19.00'da çıkacak.


- "Kötü oynarken de kazanmak gerekiyor"


Göztepe Antrenörü Adnan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erkekler Süper Lig'de hiç ummadıkları puan kayıpları yaşadıklarını söyledi. Bunda yeni bir takım olmanın etkili olduğunu kaydeden Öztürk, ligde her zaman üst düzey performans göstermenin mümkün olmadığını belirterek, "Ancak kötü performansla da maç kazanmayı bilmek gerekiyor. Bizim takımımızın en büyük eksiği bu. Performans düşüklüğü olduğu zaman puan kaybı yaşıyoruz. İyi takım olmak için kötü oynarken de kazanmak gerekiyor. Bunu hallettiğimiz zaman daha iyi olacağımızı düşünüyorum." dedi.


- "PAOK'tan daha iyiyiz"


Challenge Kupası 3. turunda eşleştikleri PAOK'la her iki maçı İzmir'de oynayacaklarını hatırlatan Öztürk, rakiplerinin kupaya bir tur önce başladığını söyledi.

Öztürk, turu geçeceklerini inandıklarını belirterek, şunları kaydetti.

"Turu geçeceğimizi düşünüyorum ama iyi konsantre olmamız gerekiyor. Rakibimizi analiz ettik. PAOK'tan daha iyiyiz. Taraftarımıza iyi bir galibiyet hediye etmek istiyoruz. Kupada hedef çektiğiniz kuralarla ilgili olarak değişebiliyor. Biz bu turu geçtikten sonra iyi bir kura çekip, tekrar bir üst tura çıkmak istiyoruz. Öncelikle bu turu geçmemiz lazım. En az yarı finale kadar gitmek istiyoruz."