İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'ine 5-6 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapacak Rumen ekibi CSM Volei Alba, taraftarı önünde başarı elde etmeyi amaçlıyor.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te VakıfBank, Galatasaray ve Imoco Volley'in katılımıyla düzenlenecek Dörtlü Final'in ev sahibi konumundaki CSM Volei Alba'nın Avrupa kupalarında başarısı bulunmuyor.

Tarihinde ilk kez CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'de yer alacak Romanya temsilcisi, ilk maçını Galatasaray'la oynayacak ve seyirci desteğini arkasına alarak finale çıkmaya çalışacak.


- 2011 yılında kuruldu


Tarihinin Avrupa kupalarındaki en iyi derecesini elde etmek için mücadele verecek CSM Volei Alba, 2011 yılında kuruldu.

Blaj kentinin temsilcisi konumundaki takım, Romanya liginde son döneme damgasını vurarak, 2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarını lig şampiyonu olarak tamamlayarak üst üste zirvede yer alırken, 2016-2017 sezonunda Romanya Kupası'nın da sahibi oldu.


- Grubunu lider bitirdi


CSM Volei Alba, mücadele ettiği A Grubu'nu lider tamamlamayı başardı.

Volero Zürih (İsviçre), Developres SkyRes (Polonya) ve ASPTT Mulhouse (Fransa) takımlarıyla birlikte A Grubu'nda mücadele eden Rumen ekibi, bu etabı 5 galibiyet ve 1 yenilgiyle ilk sırada bitirdi.

Romanya temsilcisi, Dörtlü Final'in ev sahipliğini üstlenmesi nedeniyle play-off turunu maç yapmadan geçti.


- İki Türk oyuncu kadrosunda


CSM Volei Alba, kadrosunda iki Türk oyucuyu bulunduruyor.

A Milli Takım forması da giyen Melisa Memiş ve Selime İlyasoğlu, Rumen ekibinin başarısı için ter döken isimler arasında bulunuyor.

Sultanlar Ligi'nde daha önce Beylikdüzü Voleybol forması giyen 20 yaşındaki Melisa Memiş, nisan sonunda CSM Volei Alba'ya transfer olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansı yakaladı. Selime İlyasoğlu ise sezon başında kadrosuna dahil olduğu Rumen ekibinin bu sezonki başarısına katkı sağlayan isimler arasında.


- Kadro


Antrenör Darko Zakoc idaresindeki CSM Volei Alba'nın kadrosuda şu oyuncular bulunuyor:

Ramona Rus, Adina Salaoru, Mariana Thomaz de Aquino, Natasa Krsmanovic, Tijana Malesevic, Slavina Koleva, Petya Barakova, Aleksandra Crncevic, Ana Yilian Cleger Abel, Melisa Memiş, Selime İlyasoğlu, Lena Möllers, Lynda Morales, Nneka Obiamaka Onyejekwe.