ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından organize edilen Cumhuriyet Açık Eskrim Turnuvası başladı.

Alanya Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya, 21 ilden kız ve erkek toplam 861 sporcu katılıyor. 14 yaş altı erkekler kılıç ve 10 yaş altı erkekler epe müsabakalarıyla başlayan turnuvada 10, 12 ve 14 yaş kategorilerinde sporcular mücadele ediyor. Turnuva yarın yapılacak müsabakalarla tamamlanacak.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Murat Atalı, turnuvayı Cumhuriyetin 95. yıl dönümü nedeniyle organize ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet ile yaşıt bir federasyon olarak, son iki yıldır tarihlerinin en önemli başarılarına imza attıklarını aktaran Atalı "Üst üste gelen bu başarılar sonucunda ülkemizde her geçen gün daha fazla çocuk sporcu eskrimle tanışma fırsatı buluyor. Bu turnuvanın bir ayağı da aynı tarihlerde flöre branşında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştiriliyor. Toplamda 1108 sporcu bu turnuvalara katılım sağladı. Bu Türk eskrimi adına çok önemli bir rakam." ifadelerini kullandı.