İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlular Milli Futsal Takımı, Avrupa Futsal Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 5-12 Kasım'da İstanbul'da kampa girecek.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, İtalya'da 12-15 Kasım'da ilki gerçekleştirilecek Down Sendromlular Avrupa Futsal Şampiyonası'na katılacak milli takımın, hazırlıklarını Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapacağı ifade edildi.

Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye'de engelli futbolunun hızla ilerleyerek önemli noktalara geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Engelli futbolu, sadece kendisini geliştirmekle de büyük başarı hikayeleri ile de toplumda tüm engellilerin sorunlarını gündeme taşımakta da lokomotif görevini üstlendi. Bir yandan da farklı engelli gruplarımız için de yeni branşların hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu çerçeve de 2018 yılında Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ile yapmış olduğumuz iş birliği sayesinde TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ve TFF Engelli Federasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Sayın Cengiz Zülfikaroğlu'nun vermiş olduğu büyük destekler ile başlatılan Down Sendromlular Futbolu artık Avrupa Futsal Şampiyonası'nda boy gösterecek noktaya geldi. TFF olarak engelli futbolunu geliştirmek üzere 'Türkiye Futbol Oynuyor' sloganı ile başlattığımız dünyanın en başarılı ülkesi olma hedefimiz doğrultusunda Down Sendromlu futbolunun da gelişimine katkı yapmaya devam edeceğiz."