ANKARA (AA) - Dünya Gençler Satranç Şampiyonası yarın Kocaeli'de başlayacak.

Dünya Satranç Federasyonunun (FIDE) önemli organizasyonları arasında yer alan 2018 Dünya Gençler ve Genç Kızlar Satranç Şampiyonası, Gebze ilçesindeki Ramada Plaza Asia Airport Otel'de gerçekleştirilecek. Şampiyonaya 65 ülkeden 195'i unvanlı 20 yaş altı 267 sporcu katılacak.

FIDE Başkan Vekili Georgios Makropoulos, şampiyona dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Satranç Federasyonunu satranç sporuna yaptığı ve dünya çapında takdir gören katkılar nedeniyle kutladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da mesajında dünyanın en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Türk satrancının sportif ve organizasyonel başarılarıyla büyüdüğünü vurgulayan Tulay, şunları kaydetti:

"Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı'nı 24 Kasım-3 Aralık tarihlerinde yapacağız. 2019 yılında Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası, 2020 yılında da Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nın adresi yine Türkiye olacak. Bizi izlemeye devam edin, daha nice güzelliğe ve ülkemizi gururlandıracak nice başarıya imza atacağız. Türkiye artık bir satranç ülkesi. Dünya satrancına yön veren otoritelerin güvenini kazandık ve önemli turnuvalarda, şampiyonalarda tercih edilen bir ülke olduk. Dünya Gençler Satranç Şampiyonası ile farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden gelen genç ustalarımızla buluşacağız. Federasyon olarak satranç dünyasında takdir alan çok sayıda büyük organizasyona başarıyla ev sahipliği yaptık. Bu şampiyonaya da iyi hazırlandık. Dileğimiz şampiyonaya gelen her sporcumuzun, Türkiye'den eşsiz anılarla ayrılması ve kazananın satranç sporu olması."

Şampiyona, 16 Eylül Pazar günü sona erecek.