İSTANBUL (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, 2018 FIBA Dünya Kupası'na çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Memnun, Sinan Erdem Spor Salonu'nda hazırlık karşılaşmasında Çin'e 74-71 kaybettikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kadın basketbolunu başından itibaren geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Memnun, "Bu amaç doğrultusunda daha az milli takımda oynamış daha az sorumluluk almış oyuncuları 1,5 aydır geliştirmek için çalışıyoruz. Bu maçları kazanmaktan çok performanslarını geliştirmeyi düşünüyoruz. Karşılaşmada çok basit hatalar yaptık. Çin organize bir takım. Mücadelemizle oyuna tutunmamız hoşuma gitti. Oyuncularımdan mutluyum. Dünya Kupası'nda oynayacağız. Daha iyi oynayabilirdik. Günden güne gelişeceğiz. Bu takımdan Dünya Şampiyonası'na gelecek oyuncular olacaktır. Zamanı gelince kadroyu açıklayacağız. Dünya sıralamasında yerimizi kadroda değişiklikler olmasına rağmen koruduk. Dünya Kupası'na çok iyi hazırlanıyoruz. Uzun vadede kadın basketboluna hizmet edecek bir takım kurmak istiyoruz. Savaşacak en iyi takımı kurmaya çalışıyoruz. Oyuncularıma çok güveniyorum." diye konuştu.

Milli basketbolcu Asena Yalçın ise daha önce hiçbir sporcunun birbiriyle oynamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"İyi mücadele ettik. Daha önce kazanmıştık ama bugün kaybettik. Çok basit hatalar yaptık. Önümüzde bir turnuva var, onu daha iyi değerlendirmek istiyoruz. Çin takımı şubattan beri hazırlanıyor. Kendileri çok organize takım. Antalya'da çalışmalarımızı sürdürdük. Her gün daha iyiye gittiğimizi düşünüyorum."

Milli sporcu Pelin Derya Bilgiç, hazır bir takıma karşı oynadıklarını anlatarak, şunları aktardı:

"Basit hatalar yaptık. Bizim de alışma sürecimiz var, bunun hatalarını yaşıyoruz. Mücadelemiz ve enerjimiz iyi seviyede ama daha iyi olabilir. Elimden geldiğince sorumluluk alıp takıma katkı vermeye çalışıyorum. Çok sıkı çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki maçlarda daha iyi performans gösterip kazanacağız."