AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası sıralama yarışlarıyla başladı.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'na ısınma hareketleri ve sıralama yarışlarıyla start verildi.

Dünya şampiyonu eski motosikletçi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da şampiyonadaki sıralama yarışlarını izledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Sofuoğlu, parkuru çok beğendiğini söyledi.

Şampiyonanın Türkiye'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Sofuoğlu, "Türkiye ile alakalı böyle güzel organizasyonlar yapmak bizleri gururlandırıyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Başkanı Wolfgang Srb'yi yıllardır tanıyorum. Bana burada az önce anlattığı şeyler, Türkiye'de böyle güzel bir organizasyon olması beni gerçekten gönülden mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nin motokros dalında sporcu yetiştirmek için uygun bir yer olduğuna dikkati çeken Sofuoğlu, " Burada tüm sporcularımız yarışıyor. Onların kendilerini burada dünya şampiyonasında alanında en iyi isimlerle görmesi, dünyanın gerçekten motokros dalındaki en iyi sporcularıyla beraber aynı parkura çıkması demek geleceğe yönelik sporcuların yetişmesi açısından çok büyük bir adım." diye konuştu.