ANKARA (AA) - Rallide geçen sene takımlarda Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandıran Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl da dünyanın en önemli spor organizasyonları arasında kabul edilen Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) mücadelesini sürdürüyor.

Castrol Ford Team Türkiye, 17-20 Mayıs'ta WRC'nin 6. ayağı olan Portekiz Rallisi'nde piste çıkacak.

Castrol Ford Team Türkiye, Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'nda (JWRC), sezonu 5-8 Nisan tarihlerinde Fransa'nın Korsika Adası'nda yapılan Tour De Corse Rallisi ile açmıştı. Buğra Banaz, virajlarıyla ünlü ve lokal pilotların boy gösterdiği zorlu ralliyi toplam 14 pilot arasında 8. sırada tamamlayarak sezona iyi bir başlangıç yapmıştı.

Portekiz Rallisi'nde Castrol Ford Team Türkiye, 2 ekiple mücadele edecek. Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, rekabetin en üst düzeyde olduğu WRC2 kategorisinde, EcoBoost motora sahip 4x4 Fiesta R5 ile sezonu açacak. Geçen yıl elde edilen Avrupa takımlar şampiyonluğu yanında Avrupa Ralli Kupası sahibi de olan Murat Bostancı, daha önce Junior WRC'de edindiği tecrübelerini Portekiz Rallisi'ne yansıtmayı hedefliyor.

Korsika Rallisi'ni başarılı bir şekilde tamamlayan Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi ise Ford'un son 6 yıldır dünyada yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4x2 Fiesta R2T ile yine Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'nda mücadele edecek.


- Bostancı: "Portekiz Rallisi'nde Türk bayrağını gururla dalgalandıracağız"


Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, geçen yıl kazandıkları Avrupa takımlar şampiyonluğu ile elde ettikleri tecrübelerle hedef büyüttüklerini belirtti.

2018 sezonu itibarıyla Dünya Ralli Şampiyonası'nda mücadele etmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Bostancı, "Yolumuz uzun ve kolay değil ancak 20 yıldır istikrarlı bir şekilde yaptığımız gibi iyi bir planlama ile 5 yıl içerisinde Türkiye'den bir ralli pilotunun Dünya Ralli Şampiyonası'nda üst sıraları zorlayabileceğine inanıyoruz ve artık tüm planlarımızı da bunu gerçekleştirmek üzere yapıyoruz. WRC kapsamında Fransa'daki Korsika Rallisi'nin ardından şimdi de Porto'da mücadelemize devam ediyoruz. Castrol Ford Team Türkiye olarak, Portekiz'den başarıyla döneceğimize gönülden inanıyoruz. Her zaman olduğu gibi Portekiz'de de Türk bayrağını gururla dalgalandıracağız." değerlendirmesinde bulundu.