İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Eğitim Kurulu Başkanı Murat Bilge, en önemli hedeflerinin, altyapılardaki sporcu havuzunu genişletebilmek olduğunu söyledi.

Murat Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapıda önemli projelere imza atılması gerektiğini ancak bunun için zamana ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bu süreçte öncelikle antrenörlerin eğitimi üzerinde durulduğunu anlatan Bilge, "En önemli hedefimiz, altyapılarda sporcu havuzunu genişletebilmek. Çünkü havuz ne kadar geniş olursa, milli takıma hizmet edecek oyuncu sayısı o kadar fazla olur. Sporcu havuzunun genişlemesini sağlamak zorundayız." diye konuştu.


- "En iyisi için elimizden geleni yapıyoruz"


Bilge, altyapıya yönelik yeni projelerin üretilmesi gerektiğini, eğitim kurulu olarak gelişim seminerlerini bölgesel olarak da sürdürmek istediklerini anlattı.

Yoğun bir çalışma içinde olduklarına dikkati çeken Bilge. "Nefes almadan gelişim ve eğitim seminerleri üzerinde çalışıyoruz. Bir master plan hazırladık. Bu plan çok geniş. Ne kadarına ulaşırız bilemiyoruz ama en iyisi için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.


- Ulusal Master Coach Pro Lisans çalışması


Avrupa Hentbol Federasyonunun (EHF), antrenörlerin serbest dolaşımını sağlama ve eğitimi standartlaştırma amacıyla, Ulusal Master Coach Pro Lisans sistemini hayata geçirdiğini aktaran Murat Bilge, 2020-2021 yılından itibaren Avrupa kupalarında mücadele edecek kulüpler ile milli takımlardaki antrenörlerin bu lisansa sahip olmalarının zorunlu hale geleceğini vurguladı.

EHF'nin bu eğitimi kendi bünyesinde verdiği gibi, talep eden yerel federasyonları da yetkilendirebildiğini kaydeden Bilge, geçen yıl yaptıkları başvurunun kabul edilmesinin ardından, bu yıl Ulusal Master Coach Pro Lisans Kursu'nu ilk kez düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'nin Avrupa'da bu eğitimi veren 7'nci ülke olduğuna dikkati çeken Bilge, ilk modülü Ankara'da, ikinci modülü de İzmir'de gerçekleşen kursta, tez sunumunu kapsayan son modülün ise 18-24 Aralık'ta Antalya'da yapılacağını söyledi.

Bilge, hazırlanacak tezlerle, bundan sonraki antrenör seminerlerine yazılı ve görsel materyal bırakmak istediklerini aktararak, "Amacımız, Ulusal Master Coach Pro Lisans Kursu'ndaki tezlerin kullanılabilir olması ve bundan sonra açılacak antrenörlük kurslarında adaylara aktarılması. Bu çalışma, EHF'ye de örnek oldu." diyerek sözlerini tamamladı.