GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi takımlarından Gazişehir Gaziantep, Avrupa Kupası 3 turnuvasında birinci olarak katılma hakkı elde ettiği Avrupa Şampiyonası'ndan da kupayla dönmek istiyor.

Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Muharrem Karakafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır takımın başında olduğunu anımsatarak, ilk defa Avrupa başarısı elde ettiklerini söyledi.

Bu yıl ilk defa Avrupa Kupası 3 turnuvasında şampiyonluk elde ederek, Avrupa Şampiyonası'nda gazi şehrin ismini duyurma başarısı elde ettiklerini dile getiren Karakafa, şöyle devam etti:

"Tamamen çalışmışlık ve adanmışlık sonucu bu başarılar elde ediliyor. 4 seneden beri üst düzey performansla bu başarıyı elde ettik. Diğer spor dallarında olduğu gibi bu sporda da zorluklar var. Sporcularımın her biri çok özel insanlar. Ben onları çalışmaya başladığımdan beri engelli olarak görmedim. Yeri geldi çift antrenman yaptılar, yoruldular. Ama Allah emeklerini boşa çıkarmadı. Onlarla çalışmaktan dolayı gururlu ve mutluyum. Önümüzde play-off maçları var. Bu hafta Galatasaray ile maçımız var. Ligi 5. sırada bitirmeyi garantiledik. Türkiye şampiyonluğu için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'de de Avrupa derecesi elde etmek için çalışacağız."


- "Başarımızla Avrupa kapısını araladık"


Sporculardan Serdar Sağlam ise takımdaki ilk sezonunda şampiyonluk yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ligde şampiyon olsak bile bu katıldığımız ön elemede birinci olmadan Avrupa Şampiyonası'nda yer alamıyorduk. Biz bunu başardık. Avrupa'da bir kapı açtık ve buradan kupayla dönmek istiyoruz. Bunların dışında basketbol, futbol kadar ilgi görmüyor. Mesela ampute futbol takımı birinci olduğunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı da aynı sene Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldu. Ama futbol takımı kadar göz önünde olmadı."

Ahmet Yamaç da 3 yıldır Gaziantep Gazişehir'de oynadığını ifade ederek, çok çalışarak emeklerinin karşılığını aldıklarını, seneye daha büyük kupalarla başarılarını taçlandırmak istediklerini aktardı.

Takım kadın oyuncusu Pınar Biter de müsabakalara çok iyi hazırlandıklarını, günde iki antrenman yaptıklarını vurgulayarak, bundan sonra Avrupa'da büyük başarılar elde etmek istediklerini dile getirdi.