ANKARA (AA) - Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden Türk Milli Takımı, kadınlarda ilk sırayı alırken, erkeklerde ve genel klasmanda ise ikinci oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda milli sporcular 14 madalya kazandı.

Türk Milli Takımı, 19 ülkeden 99 sporcunun katıldığı şampiyonada 5 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak, kadınlarda Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye, erkeklerde ve genel sıralamada ise Avrupa ikinciliğini elde etti.

Federasyon Başkanı Metin Şahin, engelli sporculara şans verildiğinde neler başarabildiklerini bir kez daha gösterdiklerini belirterek, "Sporu yayma ve geliştirmenin yanında sosyal sorumluluklarımız da var. Bu doğrultuda engelli sporcularımıza büyük destek veriyoruz. Onlara her zaman mücadeleci olmaları için şans tanıyoruz. Onlar da kendilerine şans verildiğinde neler yapabileceklerini gösteriyorlar. Avrupa Şampiyonası'nda yine gururumuz oldular. Bu sporcuların önümüzdeki dönemde daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. Elde edilen başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada madalya kazanan sporcular şunlar:

Altın madalya:

K42 75 kilo: Mehmet Serkan Serpici

K42 +75 kilo: Mehmet Sami Saraç

K42 49 kilo: Nurgül Bilek

K44 49 kilo: Meryem Betül Çavdar

K44 58 kilo: Gamze Gürdal

Gümüş madalya:

K42 +58 kilo: Ayşe Dudu Karatay

K44 +58 kilo: Nurcihan Ekinci

K44 61 kilo: Alican Özcan

Bronz madalya:

K43 75 kilo: Osman Yalt

K44 75 kilo: Fatih Çelik

K44 +75 kilo: Bayram Kayan

K42 +75 kilo: Yaşar Sami Gökbaba

K44 49 kilo: Şerife Tuncay

K44 +58 kilo: Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız