MALATYA (AA) - Evkur Yeni Malatyaspor'un sportif direktörü Ali Ravcı, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında 31 Mart Cumartesi günü konuk edecekleri Gençlerbirliği'ni yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Ravcı, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, küme düşmeyle ilgili hiçbir zaman kendi aralarında konuşmadıklarını belirtti.

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a mağlup olduklarını anımsatan Ravcı, bu karşılaşmaların üzerinden çok fazla kötü senaryo üretmenin bir anlamının olmadığını ifade etti.

İki büyük takıma kaybettiklerini aktaran Ravcı, şunları kaydetti:

"Onları iyi olmayan günlerinde yakaladık ve Fenerbahçe'den de Trabzonspor'dan da puan alabilirdik. Ancak hatalar yaptık. Futbol bu, maç içerisinde oluyor. Hatalarımız neticesinde mağlup olduk. Biz hatalarımızla ilerleme kaydedeceğiz. Ne kadar bunların farkına varıp hatalarımızı düzeltirsek başarıya da o şekilde ulaşacağız. Onun için çok fazla bu olayı büyütmenin bir anlamı yok."

Kazandıkları tüm puanları ellerindeki mevcut oyuncularla topladıklarına değinen Ravcı, futbolcularının saygıyı sonuna kadar hak ettiğini dile getirdi.

Ravcı, futbolcuların da takıma olan inançlarını, güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmadığını aktararak, şöyle konuştu:

"Yeni bir haftaya girdik, önümüzde Gençlerbirliği maçı var. Her hafta zor geçiyor. İster ligin üstündeki ister altındaki takımlarla oynayın, her maç artık ateşten gömlek gibi. Bunun bilincindeyiz, oyuncular da bilincinde. Arada bir kazalar falan oluyor, takılıp kalmamak lazım. Oturup güneş battı diye ağlayacak halimiz yok, güneş doğduğunda tekrar ne yapacağımıza karar vermek zorundayız. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerbirliği maçı önemli ve kazanmak zorunda olduğumuz bir müsabaka."

Ali Ravcı, taraftarlardan kalan maçlarda da kendilerine destek vermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.