MALATYA (AA) - Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında 28 Ekim Pazar günü sahalarında Galatasaray ile yapacakları maçta istediklerini sahaya yansıttıktan sonra sorun yaşamayacaklarına inandığını söyledi.

Bulut, sarı-siyahlı ekibin Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmandan önce açıklamada bulundu.

MKE Ankaragücü karşılaşmasına 3 puan parolasıyla gittiklerini ancak yapılan hatalar nedeniyle kalelerinde golü gördüklerini anlatan Bulut, maçın ikinci yarısında baskılı oynamalarına rağmen sahadan mağlup ayrıldıklarını dile getirdi.

Takımda bazı sıkıntıların yaşandığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

"Parasal bir sorun yok, futbolcular paralarını zamanında aldılar, primlerini de almışlar. Futbolcular bu konuyla ilgili hiçbir bahane söyleyemez. Peşinatlarla ilgili gecikmeler olabilir, bu doğal bir şey. Bazı kulüplerde futbolcular, 4-5 ay para alamıyor ama sahaya çıkarak her şeyini veriyor. Futbolcular bu bahanenin arkasına sığınamaz. Kişisel sorunlar var, içimizde çözeceğiz. Yarın futbolcularla toplantı yapacağım. Bunları konuşacağız. Futbolcuların şunu bilmesi lazım, hiç kimse Evkur Yeni Malatyaspor'dan daha büyük değil. Burada bir kulüp var, buradaki şartlara uyulmalı. Futbolcuların kişisel sorunları varsa, bunu kendi aralarında dışarıda halletmeleri gerekiyor, sahaya yansıtırlarsa benimle büyük sorun yaşarlar. Herkesin kendisine çeki düzen vermesi lazım."


- "Rakibin eksik futbolcuları var"


Erol Bulut, sakatlıklar ve performans düşüklüğü gibi nedenlerden dolayı karşılaşmalarda kadro değişikliğine gittiğini söyledi.

Hedefinin 3 puan gerisinde olduklarını aktaran Bulut, şöyle konuştu:

"Ligin 10. haftasında oynayacağımız Galatasaray karşılaşmasının hazırlıklarına başladık. Rakibin eksik futbolcuları var. Onlarda da sakatlıkları devam eden futbolcular var. Galatasaray kaliteli bir takım ve ligde lider. Biz kendimize bakacağız, işimizi doğru yaptıktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum. Elimizdeki futbolcularla sahaya çıkarak mücadele edeceğiz."

Bir basın mensubunun "Futbolculara konuşma yasağı mı geldi?" sorusuna Bulut, "Evet, ben yasak koydum, maça kadar kimse konuşmayacak. Sadece bu hafta için." yanıtını verdi.


- Antrenman


Malatya ekibi, Galatasaray maçının hazırlıklarına 2 eksikle başladı.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Mitchell Donald ile Arturo Rafael Mina Meza katılmadı.

İdmanın basına açık bölümünde futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından tam sahada hafif ve tempolu koştu.

Hafif sakatlıkları bulunan Guilherme ile Rahman Buğra Çağıran ise takımdan ayrı çalıştı.