İZMİR (AA) - Altınordu 17 Yaş Altı Takımı, İspanya'daki Kulüpler Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi.

Altınordu Kulübünden yapılan açıklamaya göre grup serisinde Barcelona'yı 2-1 yenip Jef United ile 1-1 berabere kalan, Snatos'a ise 3-2 mağlup olan Altınordu 17 Yaş Altı Takımı, ikinci sırada yer alarak ilk sekize kaldı.

Çeyrek final maçında Leganes önünde henüz 1. dakikada 1-0 geriye düşüp penaltı kaçırmasına rağmen oyundan kopmayan İzmir ekibi, Barışcan Işık Altunbaş ve Atalay Yıldırım'ın golleriyle 2-1 kazanıp yarı finale çıktı.

Real Madrid, Atletico Madrid ve Palmeiras ile en iyi dört takım arasına kalan kırmızı-lacivertli gençler, final bileti için yarın Palmeiras ile Madrid'de karşılaşacak.


- Sultanov'dan Altınordu'ya ziyaret


Kırgızistan Futbol Federasyonu Başkanı Semetei Sultanov'un, Altınordu'yu ziyaret ettiği bildirildi.

Torbalı Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette, yeni atılımlar planladıklarını, fark oluşturan ülke federasyonlarını ve kulüpleri ziyaret ettiklerini belirten Kırgızistan Futbol Federasyonu Başkanı Sultanov, "Altınordu, bu ziyaretler içerisinde en önemli yeri kapsıyor. Üç ayrı tesisleri gezerek birçok bilgi ve birikim edindik. Yapılanları yerinde görmek bizi etkiledi. Altınordu'nun yapılanmasını örnek alacağız." ifadelerini kullandı.