Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Mahmut Özgener'den sonraki yeni başkan ve yönetim kurulu belirlendi. Tek aday Mehmet Ali Aydınlar, TFF'nin 88 yıllık tarihindeki 39. başkanı oldu.

Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen TFF Seçimli Olağan Genel Kurulu'ndaki toplantı, saat 11.15 civarında çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. Divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakcı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi. 237 delegenin yer aldığı genel kuruldaki oylama öncesinde, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener söz aldı, sonraki bölümde üyeliği askıya alınan Ankaraspor'un durumu görüşüldü. Akabinde Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşmasına geçildi. 4 sandıkta oy kullanan 204 delegeden 201'inin oyunu alan Aydınlar, koltuğun yeni sahibi oldu.

Sonuçların açıklanmasıyla kürsüye çıkan ve çalışma arkadaşlarını da yanına davet eden Mehmet Ali Aydınlar şunları söyledi: "Bize verdiğiniz destek ve güvene layık olmak için çaba göstereceğiz. Zorlu bir göreve soyunduk. Önümüzdeki süreci sizin desteğinizle iyi şekilde götüreceğiz. Bizim yanımızda yer almanızı rica ediyoruz. Biz her zaman sizin yanınızda olacağız. Teşekkür ediyorum ve en içten dileklerimi sunuyorum."

GUUS HİDDİNK GÖREVİNİN BAŞINDA

Listesindeki isimlerle poz verirken tebrikleri de kabul eden TFF'nin yeni başkanı, birçok değişikliğe gideceklerine dikkati çekti: "Eğer değişime ihtiyaç olmasaydı, ben burada olmazdım." İlk iş olarak Futbol Federasyonu'nun rutin işlerine yöneleceklerinin altını çizen Aydınlar, "Yapacağımız birçok iş var. Öncelikle yönetici arkadaşlarımla bir araya gelerek, bir yol haritası belirleyeceğiz." diye konuştu. Aydınlar, A Milli Futbol Takımı'mızın Teknik Direktörü Guus Hiddink'in durumuna da değindi: "Sözleşmesi devam ediyor ve görevinin başında."

Adaylığını açıkladığı andan itibaren tüm kulüplerin büyük desteğini gördüğünü anlatan başarılı işadamı, Türk futbolunda yöneticilik de dahil olmak üzere çeşitli kademelerde görev aldığını anlattı. 3,5 yıllık görev süresi içinde Türk futbolunu sorunlardan arındırarak, kurumsal bir kimliğe kavuşturabilmek için çalışacağını vurgulayan Aydınlar, yönetime ve diğer kurullara aldığı arkadaşlarının bu sorumluluğu taşıyan ve yerine getirebilecek kapasitede isimler olduğunun altını çizdi.

Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin hakem hataları olduğuna işaret eden Aydınlar, "Bu tür hataların her zaman olabileceğini kabul etmekle birlikte, en aza indirilmesi için çaba harcayacağız. Güven, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda görevlerimizi yerine getireceğiz. Herkese eşit mesafede olacağız... Sadri Şener'le de görüşeceğiz. Trabzonspor'la iyi ilişkiler içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı. Aydınlar futboldaki şiddeti bitirmeye kararlı olduklarını ve yasaya uymayan herkesin ayırt edilmeksizin cezalandırılacağını kaydetti. Yabancı sayısının sınırsız olmayacağı konusunda açıklama yapmadığını aktaran Aydınlar, bu konuda kulüplerin görüşlerini alarak karar vereceklerini sözlerine ekledi.

TFF'nin yeni yönetim kurulu

Mehmet Ali Aydınlar: 1956 Arapgir, Malatya doğumlu işadamı. İşletme mezunu. Acıbadem Sağlık Kurulu Yönetim Kurulu başkanı. TFF Yönetim Kurulu üyesi.

Lutfi Arıboğan: 1961 Adana doğumlu. Ziraat mühendisi. Eski milli basketbolcu. TFF başkan vekili.

Göksel Gümüşdağ: 1972 İstanbul doğumlu. Büyükşehir Belediyespor Başkanı ve Kulüpler Birliği başkan vekili.

Mehmet Baykan: 1964 Konya doğumlu. Hukuk mezunu. TFF Yönetim Kurulu üyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu genel başkanı.

Hüsnü Güreli: 1952 İstanbul doğumlu. Hukuk mezunu. Eski Beşiktaş yöneticisi.

Yunus Egemenoğlu: 1962 Ankara doğumlu. Hukuk mezunu. TFF Yönetim Kurulu üyesi. Eski Bursaspor yöneticisi.

Servet Yardımcı: 1957 Rize doğumlu. Ekonomi mezunu. TFF Yönetim Kurulu başkan vekili.

Cüneyt Tanman: 1957 Isparta doğumlu. İşletme mezunu. Galatasaray ve A Milli Takım'ın eski futbolcusu.

Kemal Olgaç: 1952 İstanbul doğumlu. Makine mühendisi. Koç ve Allianz Grubu yöneticisi.

Erhan Kamışlı: 1964 Adana doğumlu. İşletme mezunu. Eski Sabancı Holding yöneticisi. Medline Sağlık Grubu Başkanı.

Akif Üstündağ: 1963 Malatya doğumlu. İktisat mezunu. Eski A Milli Voleybol Takımı antrenörü ve Voleybol Federasyonu asbaşkanı.

ERDAL ATALAY (Önder Karaduman YERİNE): Doktor. Eski Federasyon ve Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi.

Hakan Kanık: 1972 Ankara doğumlu. Makine mühendisi. TFF Yönetim Kurulu üyesi.

Arif Koşar: 1960 Manisa doğumlu. TFF Yönetim Kurulu üyesi.

Ergün Tekin: 1962 Kırıkkale doğumlu. Eski Kırıkkale Spor Kulübü başkanı.

[Kongreden notlar]

İkinci ve üçüncü lig krizi çıktı

TFF Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda boykottan dönüldü. Başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Ali Aydınlar'ın kendilerini ciddiye almadığını düşünen ikinci ve üçüncü lig kulüpleri, genel kuruldan önce gizli bir toplantı yaptı. Sert tartışmaların yaşandığı buluşmada boykot fikri ağırlık kazandı. Ancak kulüp temsilcileriyle görüşen yeni başkan, güvence verince muhtemel bir kriz önlenmiş oldu.

Devir-teslim töreni bugün

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Mehmet Ali Aydınlar'ın seçilmesinin ardından başkanlık devir-teslim töreni, bugün İstanbul'da yapılacak. TFF'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Federasyon'un İstinye'deki ana binasında saat 10.00'da gerçekleştirilecek devir-teslim törenine, eski başkan Mahmut Özgener ve yeni başkan Mehmet Ali Aydınlar'ın katılacağı bildirildi.

Muhalif listede isimler değişti!

Bazı ikinci ve üçüncü lig kulüplerinin belirlediği alternatif yönetim kurulu listesi, genel kurulda el altından delegelere dağıtıldı. Karadenizli bir grubun hazırladığı öğrenilen listede önemli isimler de vardı. Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim kurulunda yer alan Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ, Yunus Egemenoğlu, Erdal Atalay ile Hakan Kanık'ın yerlerine Ogün Temizkanoğlu, Önder Karaduman, İsmail Öztürk, Ahmet Çelebi ve Sezgin Gümüş yazıldı. Listeyi hazırlayanlar, oy vermeden salonu terk etti.

Emniyet-Federasyon kavgası

Genel kurul sabahı Emniyet'le Federasyon karşı karşıya geldi. Ankara Sheraton Otel'deki toplantının güvenliğini özel güvenlikle sağlamak isteyen Futbol Federasyonu'na, polis karşı çıktı. "Güvenlikten biz sorumluyuz." diyen Emniyet, salona giriş ve çıkışların kontrolünü kimseye bırakmadı. Genel kurulların vazgeçilmezi olan promosyon, delegeleri Ankara'da yine sevindirdi. Futbol Federasyonu, her üyeye Samsung'un son model telefonlarını dağıttı.

Ankaragücü'nden ibra yok

Federasyon'a tepkili olan Ankaragücü, faaliyet ve denetleme raporlarını onaylamadı. Divan Başkanı Levent Bıçakçı'nın delegelerin oylarına sunduğu raporlar, Başkent temsilcisinin aleyhte oyları sebebiyle oybirliğiyle değil de oyçokluğuyla ibra edildi.

Başbakan, Aydınlar'ı kutladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına seçilen Mehmet Ali Aydınlar'ı kutladı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Aydınlar'a bir kutlama mesajı gönderdiği belirtildi. Bu arada eski TFF başkanı Mahmut Özgener, 3 yıllık sürede Türkiye'ye uluslararası futbol organizasyonlarını kazandırmak için özel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliği konusunda en kuvvetli aday olduğunu vurgulayan Özgener, Türk futbolunun son 20 yılda başarılar elde ettiğini, ancak burada en önemli sorunun istikrar olduğunu dile getirdi.



Zaman