İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünün 19 Mayıs Cumartesi, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan isimlerden Ozan Korkut, üyelerin kendilere büyük teveccühü olduğunu söyledi.

Gayrettepe Dedeman Otel'de yapılan mayıs ayı divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Ozan Korkut, hayatının en gururlu ve duygu dolu günlerini yaşadığını belirterek, "Başvurumuzun Divan Kurulu Başkanlığı tarafından kabulünün ardından çok yoğun ilgiyle karşılaştık." dedi.

Ekibiyle Galatasaray Kulübünün yönetimine talip olduklarını ifade eden Korkut, "Galatasaray'a yakışan bir seçim yarışı içinde üzerimize düşen her türlü görevi ifaya hazırız. Bireysel olarak zaten bizleri tanıyorsunuz. Aramızda 6 başkanla yöneticilik yapmış, 20 yılın üzerinde yönetim tecrübesi olan isimler var. Önümüzdeki zorlukların farkındayız. Bu noktaya bir ekip çalışmasıyla geldik. Bu zorlukların üstesinden de ekip olarak geleceğiz. Hepimizin yüreği Galatasaray için atıyor." diye konuştu.

Dursun Özbek yönetiminin 2017 yılı Aralık ayında erken seçim kararı aldığında da hazır olduklarını aktaran Korkut, "Galatasaray terbiyesi içinde sizlerden izin almamız gerekiyordu. Büyüklerimizi ziyaret ettik ve konuştuk. 'Mayıs ayına kadar bizlere önderlik edin, mayıs ayında biz üzerimize düşeni yapacağız.' dedik. Zaman aralığımız çok dardı ve mayıs ayındaki seçim için çalıştık. Bugün, büyüklerimize verdiğimiz sözü tutuyor olmanın gururuyla karşınızdayız. Galatasaray'da bir söz verilice, tutulur." ifadelerini kullandı.


- "Bayrağı devralmaya hazırız"


Ozan Korkut, yola çıktıkları andan itibaren kendilerine "gençler" dendiğini aktararak şunları söyledi:

"Aslında bizler 40-50 yaşlarında, bilgi ve birikimlerimizin üst seviyede olduğu dönemdeyiz. Ama bize 'genç' denmesi de hoşumuza gitti. Bu bayrak yarışında sizlerin teveccüh göstermesi durumunda, koşma sırası bizde. Bayrağı devralmaya hazırız. Kulübün 3 senede atması gereken çok ciddi adımlar var. Problemleri konuşmaktan, fırsatları konuşmayı unutuyoruz. Çok ciddi çalıştık. Her türlü opsiyonu masaya yatırdık. 'Tek bir doğru yoktur ama tek bir Galatasaray vardır.' anlayışıyla yürüyoruz. Artık seçimlerin ardından koşmaya başlamak istiyoruz."

Galatasaray'ın amiral gemisi futbolu, UEFA Finansal Fair Play kurallarına uygun şekilde yöneteceklerini aktaran Korkut, sarı-kırmızılı ekibi Avrupa'da ve Türkiye'de defalarca başarıya taşıyan Fatih Terim ile ekibinin, takımı yeni zaferlere taşıyacağına da inandıklarını belirtti.

Masa başında ve sahada güçlü bir Galatasaray için çalışacaklarını vurgulayan Korkut, THY Avrupa Ligi lisansı sahibi bir erkek basketbol takımı ve iddialı bir kadın basketbol takımı hedeflediklerini, amatör branşlarda da olimpik bir hareket başlatacaklarını anlattı.


- "Zorlukların farkındayız"


Ozan Korkut, Galatasaray'ın mali durumuna değinerek şöyle konuştu:

"Mali tablomuz ortada ve zorlukların farkındayız. Ana iş kolumuz olan spordan acil değer yaratmaya başlamamız, karlı bir işletme modeline geçmemiz lazım. Mali durum problemlerin kaynağı değil, sonucudur. Problemin kaynağını düzelttiğimizde, sonuç da düzelecektir. Geçiş dönemi için de gerekli önlemlerin alındığını bilmenizi isterim. Problemleri bir sonraki nesle taşımak için değil kaynağında kurutmak için varız."

Korkut, konuşmasının ardından listesinde bulunan isimleri tek tek anons ederek kürsüye çağırdı ve üyelere takdim etti.