İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda başkan adayları üyelerle hitap etti.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, oy kullanma işleminin hemen öncesinden başkan adayları Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu kürsüye geldi.

Mevcut başkan durumundaki Mustafa Cengiz, genel kurula gelen herkese teşekkür ederek, "Burada bize oy verecek ya da vermeyecek herkese teşekkür ediyorum. Herkes Galatasaraylı. Belki her şey konuşulmadı ama kanaat oluşması için gerekli her şey söylendi. Artık özgür kararlar ve kanaatler var." dedi.

Başkan adaylarından Dursun Özbek ise üyelere yönelik konuşmasında, "Seçim çok adaylı oldu ve bu da çok güzel. 500 yıllık kültürel birikimin getirdiği demokratik anlayış bunu gerektirir. Bu seçimde ben ve arkadaşlarım, üreten bir Galatasaray ortaya çıkarmak için aday olduk. Çok önemli projelerimiz var. Üreterek mali başarıyı yakalamak, mali başarıyla da sportif başarıyı elde etmek istiyoruz. Camiada birlik ve bütünlüğün sağlanmasını çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün genel kurulunda başkan adayı olan isimlerden Ozan Korkut, Galatasaray'ın tarihi bir seçim düzenlediğini aktarıp, iki ayrı seçenek olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Seçeneklerde biri, bu noktalara gelmemize sebep olan, temelinde tek adam anlayışı yatan, Galatasaray'ı gayrimenkul projeleri ve kasa kolaylıklarıyla yürütmeyi vadeden bir yönetim modeli. Diğeri ise bizim temsil ettiğimiz, modern çağın gerektirdiği, ana faaliyetleriyle spordan kazanan ve kara geçen bir Galatasaray için gerekli olan ekip ile katımıcı yönetim anlayışı. Fikirlerimizi, projelerimizi ve vizyonumuzu anlattık. Boş vaatlere girmeden, sadece doğruları söyledik. Ekibim 6 ayrı başkanla çalışmış, kendi konularında uzman Galatasaraylılardan oluşmaktadır. Bizi biz yapan tüm kutsal değerlerimize sahip çıktığımızı herkese göstereceğiz."

Ali Fatinoğlu ise konuşmasında, "Galatasaray'ımıza hizmet etme aşkımızla buradayız. Kulübümüzü hak ettiği noktalara taşımak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi kupasını müzemize getirmeyi çok istiyoruz. Ayrıca listemizde 11 kadın adayımız var. Hepsi ihtisas sahibi oldukları için listede yer alıyorlar. Galatasaray için kim faydalı olacaksa, inşallah o kazanır." şeklinde görüş belirtti.