GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol, altyapısından yetiştireceği oyuncuları A takımda oynatabilme hedefi doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ligde 7. sezonuna hazırlanan Gaziantep Basketbol Kulübü'nün başkanı Deniz Köken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir altyapıyı güçlendirmek için faaliyetlerde bulunduklarını ve yaz okulu çalışmalarına ivme kazandırdıklarını söyledi.

Yavaş yavaş A takıma gençleri kazandırmayı istediklerini belirten Köken, şöyle devam etti:

"Gaziantepli gençleri A takımda oynattığımız gün, hedefimize ulaşmış oluruz. Kadrodaki 10 kişinin 2'si Gaziantepli olsa, şu an bütçemizi daha iyi yerlere harcayabiliriz. A takımda süre alabilseler, bizim için en büyük başarı o olacak. Ligde 7. yılımıza girdik ve aslında şu an kadromuzdaki isimlerin 2-3 tanesinin Gaziantepli olması gerekirdi. Ancak bundan sonra olacak. Takımla ilgili en büyük hedefimiz bu."

Sanayi gibi sporda da yerliye dönülmesinin kaçınılmaz olduğuna işaret eden Köken, "İstediğiniz kadar kaliteli halı üretin, halının makinesini, bazı parçalarını üretemezseniz, başarılı olamazsınız. Şu an basketbolda binlerce dolar yabancı oyunculara gidiyor. Tamam yine yabancı alalım ama dengelemeyi sağlayalım. Yerli oyuncuyu araya koymamız lazım." diye konuştu.

Kulübe yeni bir spor salonu kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ve yakında bu tesisin temelinin atılacağını bildiren Köken, böylelikle altyapı öğrencilerinin de ihtiyacının önemli bir ölçüde giderileceğini kaydetti.


- Dai: "TOFAŞ bizim için çok güzel bir örnek"


Gaziantep Basketbol Genel Menajeri Boray Dai, bu yıl kulübün yapısını değiştirdiklerini ve altyapının amaç, A takımın da araç haline çevrildiğini ifade etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'daki en değerli liglerden olduğunu anlatan Dai, "Biz 7 senedir bu ligdeyiz. Bizim için önemli olan her sene bu lige tutunabilmek. Altyapıyı geliştirip, 3-4 yıl içerisinde her yıl 2-3 oyuncuyu A takıma taşımak istiyoruz. O yüzden çok paralar harcayıp, büyük hedefler koymayacağız. Kimyası düzgün takımlarla üst sıralarda olmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dai, bu anlamda Türkiye'de güzel örneklerin olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Mesela TOFAŞ bunun çok güzel bir örneği. TOFAŞ bugün kadrosundaki yerli oyuncuların yüzde 80'ini altyapısından yetiştirdiği sporculardan oluşturuyor. Yabancı takviyelerine daha çok para harcıyor. TOFAŞ bizim için çok güzel bir örnek. Organizasyon anlamında da güzel bir örnek. Onlar gibi olabilmek için önümüzde uzun yıllar var. Bunu 1-2 yıl içerisinde başarmak imkansız gibi. Dünden bugüne bu hale gelmedi TOFAŞ. Bizim de amacımız bu bölgede ve Gaziantep'te TOFAŞ gibi basketbol kültürünü oluşturabilmek."