ANKARA (AA) - Gaziantep Polisgücü, Avrupa Erkekler Kulüpler Salon Hokeyi Şampiyonası Challenge 1'in finalinde Ukrayna'nın Vinnitsa Hokey takımını 5-1 yenerek şampiyon oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen şampiyonada mücadele eden Gaziantep Polisgücü, 4. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Gaziantep Polisgücü, Slovakya'nın Senkvice takımını 5-3, Macaristan ekibi Soroksari'yi 9-4 yenerken, Çekya'dan Slavia Prag ile 1-1 berabere kaldı. Türk temsilcisi, daha sonra Portekiz'in Lousada takımıyla 3-3 berabere kalarak adını finale yazdırdı.

Finalde Ukrayna'nın Vinnitsa Hokey takımını 5-1 yenen Gaziantep Polisgücü, namağlup şampiyon olmayı başardı.

Gaziantep Polisgücü Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan, karşılaşma sonrasında oyuncularını tebrik ederek, "Aslanlarımla gurur duyuyorum. Bugün 4. kez Avrupa şampiyonu olmamızı sağladılar. Bütün maçlara yüreklerini, inançlarını koyarak çıkan sporcularımız, güçlü rakipleri karşısında farklı skorlarla namağlup ülkemize şampiyonluk kazandırdı. Avrupa şampiyonluğumuzu ve şampiyonluk kupamızı, Afrin şehitlerimize adıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu tür güzel haberlere ihtiyacı olduğunun altını çizen Kaplan, "Ekip olarak, takım olarak Mehmetçiklerimizin yanındayız. Şampiyona süresince bizleri sürekli telefonla arayarak ve mesajlar atarak yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve milletvekillerimize, bizleri destekleyen Gazianteplilere ve Türk milletine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız." değerlendirmesinde bulundu.