İSTANBUL (AA) - Süper Lig'in gediklisi Gençlerbirliği, onursal başkanı merhum İlhan Cavcav'ın isminin verildiği sezonda Spor Toto Süper Lig'e veda etti.

Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilen kırmızı-siyahlıların, ligin bitimine 1 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Lige başladığı Ümit Özat ile 3. haftanın ardından yollarını ayıran ve 9 maçlık Mesut Bakkal döneminin sonunda yeniden Özat ile anlaşan başkent ekibi, bitiş düdüğünün ardından büyük üzüntü yaşandı.


- Deplasmanda tek galibiyet alabildi


Gençlerbirliği, bu sezon deplasmanlarda çok kötü bir grafik sergiledi.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve sezon içinde 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalama başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar, deplasmanlardaki kötü performansıyla dikkati çekti.

Sezon içerisinde düşme hattından bir türlü kurtulmayı başaramayan başkent ekibi, deplasmanda sadece 1 galibiyet alabildi.

Süper Lig'de tek deplasman galibiyetini 18. haftada, ligden düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Kardemir Karabükspor'a karşı elde etti.


- 29 yıl sonra düştü


Gençlerbirliği, Süper Lig'e 29 yıl aranın ardından veda etti.

Bir alt ligde en son 1988-1989 sezonunda mücadele eden Ankara temsilcisi, o tarihten itibaren aralıksız Süper Lig'de yer alma başarısı göstermişti.

Süper Lig'de 1989-1990 sezonundan itibaren kesintisiz yer alan Gençlerbirliği, son hafta yıkılma kararı alınan Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynayacağı Bursaspor maçıyla İlhan Cavcav Sezonu'nu tamamlayacak.