MUĞLA (AA) - Global Yatırım Holding tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen "Global Run Bodrum" etkinliğinin beşincisi gerçekleştirildi.

Bodrum'da 5 yıldır nisan ayının son haftası yapılan organizasyonda elde edilecek gelirin Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneğine bağışlanacağı bildirildi.

Bu sene bin 500 koşucunun kayıt yaptırmasıyla rekor katılımın sağlandığı belirtilen etkinlikte, 5 ve 10 kilometrelik koşunun yanı sıra özel sporcular ve çocuk koşusu da yapıldı.

Koşuda 5 kilometre genel sıralamada erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Alper Demir, kadınlarda Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan Sebahat Akpınar birinci oldu. Yaş kategorilerine göre de ödüllerin verildiği organizasyonda 10 kilometre koşusunda genel sıralamada ise ferdi olarak mücadele eden Kenyalı atletlerden Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo erkeklerde, Daisy Jeptoo Kimeli ise kadınlarda birinciliği elde etti.


- Ödül töreniyle sona erdi


Organizasyon, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da katıldığı ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenlere kupaları Kaymakam Yılmaz, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Başkanı Ayşe Hale Bacakoğlu, eski milli atlet Semra Aksu ve organizasyon yetkililerince verildi. Ödül töreninde ayrıca yapılan çekişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.


- Helsinki'den başarıyla dönmeyi hedefliyor


Tekerlekli sandalye ile koşuya katılan maratoncu Nihat Demir, AA muhabirine, engelliler kategorisinde uluslararası maratonlarda yarıştığını söyledi.

Demir, "Bu koşuda bize yer verilmesi çok iyi. Parkur da güzeldi. 19 Mayıs'ta Finlandiya'da Helsinki'de yapılacak maratona katılacağım. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip dereceyle dönmek istiyorum." diye konuştu.