İSTANBUL - Türk futbolunda yeni dönem resmen başladı. Vatan gazetesi yazarı İbrahim Seten kaleme aldı:

"Benim gözümle “Son 48 saatte aslında ne oldu?”nun özeti şöyle:

-M.Ali Aydınlar’ın yönetim kurulu listesini salı sabahı açıklaması, kulislerin tansiyonunu düşüren akılcı bir hamleydi.. Hiçbir kulüp Aydınlar üzerinde “Benim de adamımı sok” diye son dakika baskısı uygulayamadı..

-İlgili Anayasa maddesinin değiştirilmesi üzerine artık işlevi kalmayan Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu’nun kalkmaması için Aziz Yıldırım-Şekip Mosturoğlu ikilisi diğer kulüpleri ikna etmeye çalıştı.. Ama bu ikilinin verdiği desteğe rağmen, Aziz Bey dahil sadece 11 delege “UÇK kalkmasın” dedi..

-Ankara’nın yıldızı Melih Gökçek oldu.. Ankaraspor’un liglerden atılması nedeniyle açılmış bir tazminat davası bulunan Gökçek, hem kulübünün Bank Asya’ya alınmasını, hem de yayın, iddia ve Spor Toto gelirlerinin kaybı nedeniyle en azından 50 milyon lira istiyordu.. Yıldırım Demirören-M.Ali Aydınlar ikilisi salı gecesi Gökçek’i büyük ölçüde ikna etti..

KÜSKÜNLÜK BİTTİ
- Çarşamba sabahı ise Ankaraspor oylamasının kapalı değil, açık yapılacağı belli oldu.. Açık oylama şu demek: Çoğu işadamı olan delegeler, Ankara siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Gökçek’in gözünün içine baka baka onun aleyhine oy veremeyeceklerdi.. M.Ali Aydınlar o anda başkan seçilmediği için, Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla Gökçek’e söz vermek Aziz Yıldırım’a düştü.. Gökçek’e en muhalif isim olan Aziz Yıldırım, bunun üzerine aradaki küskünlüğü, Emre Belözoğlu olayında çıkan tartışmaları bir kenara bırakmak zorunda kaldı..

-Yaptığı teklif şuydu: Ankaraspor’un 7 yıl vadeyle ödemek zorunda olduğu 12 milyon liralık vergi borcu, 17 kulüp tarafından ödenecek.. Ama bunun teknik altyapısı henüz hazırlanmadı..

- Ama sonuçta Demirören-Yıldırım-Aydınlar koalisyonu ile Gökçek krizi sona erdi, söz alan Gökçek sözlü olarak davasını çekeceğini açıkladı ve Ankaraspor, Bank Asya’daki yerini aldı.. Genel kurulda gölgede kalan, Aydınlar’ın kararlı tavrı sayesinde kurullara 1 kişi bile sokamayan Aziz Yıldırım da “krizi çözen adam” rolünü üstlenerek biraz olsun moral buldu..

450 liralık hesap

TARİH: 28 Haziran Salı, saatler gece yarısını geçmiş.. Yer: Ankara’nın meşhur çorbacısı Beykoz.. Aziz Yıldırım, kendisine yakın başkanlar Recep Mamur (Kayseri), Kenan Yaralı (Manisa), Halil Önal (E.Şehir) ve Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma ile çorbacının yolunu tutuyor.. Serdal Adalı-Cengiz Zülfikaroğlu-Serhat Soysal’dan oluşan Beşiktaş ekibi de onların hemen arkasından geliyor.. Yıldırım, Beşiktaşlılar’ı masasına davet ediyor ama onlar “Biz sigara içeceğiz” diyerek bahçeye geçiyorlar.. Çorbacıdan önce Yıldırımlar kalkıyor, ardından Beşiktaş ekibi hesap isteyince “Aziz Yıldırım ödedi” cevabı geliyor.. Yıldırım’a bir hayli mesafeli Serdal Adalı yüzünü buruşturuyor, ancak gerçek hemen anlaşılıyor.. 450 liralık hesabı Süleyman Hurma ödeyerek jest yapmış..

‘MAHMET BİZİ YARI YOLDA BIRAKTI’
Aziz Bey, Ankara sohbetleri sırasında önemli mesajlar verdi:

-Öncelikle M.Ali Aydınlar Federasyonu’nun oluşum biçiminden memnun değil.. Hatta bazı kişilere “Göksel’in başaramayacağı belli olunca, mecburen M.Ali’ye destek verdim.. Ne yapsaydım ya!” diye dert bile yanmış.. Aslında Yıldırım’ın planı şuydu:

Kendisine çok direnen Mahmut Özgener’i gönderip, yerine daha uyumlu çalışacağını düşündüğü Göksel Gümüşdağ’ı başkan yapmak.. Bunun için çok da uğraştı.. Özgener lehine “Göreve devam etsin” kararı çıkar endişesiyle, Kulüpler Birliği toplantısını bile Özgener’in bırakma kararını resmen açıklamasından sonraya bıraktı.. Özgener, 2 aydır Yıldırım’la konuşmuyor.. Dün de Ankara’da selamlaşmadılar bile.. İşte bu ortamda, Aziz Bey’in salı gecesi Özgener ile ilgili şu söyledikleri beni çok güldürdü:

- Mahmut yanlış yaptı, bizi yarı yolda bıraktı.. Bırakıp gitmesi için hiçbir sebep yoktu.. Kulüplerin hepsi onun devam etmesini istiyordu.. Kimse ona “git” de demedi..

Aziz Bey’in sözlerinin hepsi doğru ama keşke bunları daha önce söyleseydi.. Özgener’i iknaya çalışsaydı, Gümüşdağ’ı arkadan itmeseydi.. Şu tabloya göre, Aziz Yıldırım dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan oldu.. Ve Aydınlar’ın gelişinden çok mutsuz.. Çünkü kurullar da tamamen değiştiği için artık istediği gibi at oynatamayacak.. O kadar ki küs olduğu Özgener’e ağıt yakıyor, küs olduğu Gökçek’e ricada bulunuyor..

İSTİFADAN VAZGEÇTİ
Ve Kulüpler Birliği.. Göksel Gümüşdağ başkan seçilse, Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği’ni bırakacaktı.. Ama “evdeki bulgur” da gidince, Aziz Bey çark etti.. Şunu söylemiş:

Kulüplerin şu halini görünce istifadan vazgeçtim.. Göreve devam edeceğim.. Göksel’in yerine Mecnun Otyakmaz’ı (Sivas) yardımcım yapacağım..

Anlaşılan Beşiktaş ile F.Bahçe arasında yeni bir rekabet de Kulüpler Birliği’nde yaşanacak.. Çünkü Demirören’e başkanlık için teklif getiren birçok kulüp var.. Yıldırım da bırakmıyor.. Bakalım ne olacak?"




ntvmsnbc