Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından iki yıl men kararını onamasıyla birlikte, şike davasında gözler yeniden Yargıtay'a çevrildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararını bir ay içerisinde vermesini bekleniyor.

5. Ceza Dairesi, Başsavcılığın dava dosyası ve tebliğnamesini adli tatilde daireye göndermesi nedeniyle dosyayı henüz inceleme fırsatı bulamadı. 1 Eylül'de sona erecek adli tatil sonrası daire, dosya üzerindeki incelemesine başlayacak. Dairenin de başsavcılık gibi UEFA süreci nedeniyle kararını en geç 1 ay içerisinde vermesi bekleniyor. Dairenin de kararları onaması durumunda şike davasında yargı süreci tamamlanmış olacak.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi de başsavcılığın istemi yönünde karar verir ise; Yıldırım, 3 yıl 2 aylık cezasını çekmek amacıyla cezaevine girecek. Yıldırım, İnfaz Yasası'na göre cezasının son yılında adli kontrol şartıyla cezaevinden çıkabilir. Bu arada şike davasında kararı verecek olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi.