Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, son dönemde yıldızı parlayan Avrupa’nın pek çok büyük kulübünün yanı sıra Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da radarına giren 18 yaşındaki Emre Mor’un, Türkiye’yi seçmesi için gecesini gündüzüne kattı.
 
Makedonya asıllı Danimarkalı anne ile Uşak ili Sivaslı İlçesi Tatar kasabasından bir babanın çocuğu olan Emre vatandaşlık için 1 Eylül 2015’te Danimarka’yı seçti. Emre’nin artık Türkiye forması için önünde iki engel vardı. Ama Fatih Terim’in pes etmeye niyeti yoktu.
 
BABA MOR’A SÜREKLİ ZİYARET
 
Birincisi; Emre Mor’un ikna sürecinde yeniden Türk vatandaşlığına geçebilmesi için babası Ersoy Mor’un onayı, desteği ve ıslak imzası gerekiyordu. İkinci sorun ise; anne ve baba ayrılmıştı ve baba Mor, Danimarka’da hapishanedeydi… Uşaklı baba, Fatih Terim’in bizzat devreye girmesi üzerine Danimarka Futbol Federasyonu’nun da istediği birçok kulübün transfer etmek için peşinde koştuğu oğlunun Türk vatandaşı olmasını ve Türk Milli Takımı’nı seçmesini destekledi. Emre de kararını vermiş ve ay-yıldızlı formayı giymek istediğini belirtmişti. Türk vatandaşlığına geçebilmesi için baba Mor’un ıslak imzası hapiste alındı.
 
17 MAYIS’TA NÜFUS KAĞIDI ÇIKTI
 
Terim’in çok istediği ve gizli yürütülen çalışmalar sonunda Emre, 17 Mayıs 2016’da annesi ve menajeri Mustafa Özkan’la birlikte Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği’ne gelerek Türk vatandaşı olduğunu kanıtlayan nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş’in elinden aldı. Tüm bu süreçte Terim, Emre’yi 18 Mart 2016’da Türkiye U21 takımının Slovakya ile oynadığı maçın kadrosuna aldı. Ve Emre, Türk kimliğiyle EURO 2016’nın geniş kadrosuna davet edildi. 29 Mayıs’ta Karadağ ile oynanacak özel maçta Emre’nin ilk kez A Milli olması bekleniyor. Terim, sağ ve sol ayağını müthiş kullanan genç yıldıza gözü gibi bakıyor.
 
EMRE MOR BU YIL ÇIKIŞ YAPTI
 
24 Temmuz 1997’de Danimarka’da doğdu. Futbola Lyngby FK takımında başladı.
 
2015 yılının ocak ayında Lyngby kulübünden profesyonel takım için yeterli olmadığı için gönderilince FC Nordsjælland ile anlaştı. Nordsjælland ile bu sezon 13 maça çıkıp 2 gol kaydetti. Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş gruplarında 22 maça çıkıp 3 de gol attı.(Sabah)