BURSA (AA) - Tayvan'da geçen yıl yapılan 29. Üniversiteler Yaz Olimpiyatları'nda tekvandoda 57 kiloda şampiyon olan milli sporcu Hatice Kübra İlgün, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü formasıyla mücadele edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre geçen yıl 57 kiloda şampiyon olan Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 25 yaşındaki Hatice Kübra İlgün, Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesine katıldı.

Milli tekvandocu ve antrenörü Fikret Temoçin'i makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, olimpiyat yolunda puanını artırmak hedefiyle 19-21 Ekim'de Manchester'de, 21-23 Kasım'da ise Dubai'de mücadele edecek Hatice Kübra İlgün'e başarı diledi.

Aktaş, sporda da sürekli atılımlar yaptıklarını vurgulayarak, "Biz tüm gençlerimizin sporla hemhal olmasını istiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Bursa'mızda yetişen Hatice Kübra kardeşimizin başarılı yolculuğunda artık biz de destek vereceğiz. Bursa adına büyük bir kazanç. O Büyükşehir Belediyemizin adını artık dünyaya duyuracak. Ben şimdiden yapacağı karşılaşmalarda kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hatice Kübra İlgün ise Manchester'de ilk 32, Dubai'de ise ilk 16 arasında mücadele edeceğini belirterek, Grand Prix sıralamasında 4'üncü olduğu için 2020 Olimpiyatları'na gitmesinin kesin göründüğünü kaydetti.