SAKARYA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un oyuncusu Metecan Birsen, küçük yaşlardan beri NBA'de oynama hayalinin olduğunu belirtti.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, spora küçük yaşlarda başladığını belirten forvet oyuncusu Metecan, Sakarya'da olmaktan mutluluk duyduğunu, bunu her defasında yakın çevresiyle paylaştığını kaydetti.

Basketbola okul takımında başladığını aslında futbola daha çok ilgisinin bulunduğunu aktaran Metecan, "Babam beni futbol maçlarına götürürdü. Boyum uzamaya başlayınca basketbola devam ettim. O günden bu güne basketbolda gelişimim hala devam ediyor ya da Sakarya'da başladı diyebilirim. Neden diye sorarsanız burada güzel bir oluşum var. Antrenörümüz Selçuk hoca transferimde büyük pay sahibi. Kulüp tarihinde ilk defa bu ligde yarışıyoruz. Bu takımda olmak büyük bir ayrıcalık ve gerçekten çok keyif alıyorum." ifadelerini kullandı.

En iyi sezonu Sakarya'da yaşadığını anlatan Metecan, şöyle devam etti:

"İzleyenler de bunu görüyordur. Benim hedeflerim her zaman en üst liglerde oynamak. Küçük yaşlardan beri hedefim NBA'de oynamak. İnşallah bir gün en üst liglerde basketbol oynayacağım. Buradan basketbola gönül veren genç arkadaşlara da bir tavsiyem olacak. Kendinize inanın ve güvenin. Eğer inanç ve güveniniz varsa ileride iyi bir basketbolcu olabilirsiniz."

Forvet oyuncusu Metecan ayrıca, asıl hedeflerinin sezon bitiminde play-offa katılabilmek olduğunu bunu başaracaklarına inandığını bildirdi.