ANKARA (AA) - Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası ve EHF Challenge Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek kulüplerin rakipleri belli oldu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen kura çekimi sonucu, Avrupa hentbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvası EHF Kupası ve üçüncü turnuvası EHF Challenge Kupası'ndaki eşleşmeler belirlendi.

Buna göre, Kastamonu Belediyespor, Kadınlar EHF Kupası birinci ön eleme turunda İsviçre'nin Brühl takımıyla karşı karşıya gelecek. 8-9 Eylül'deki ilk maçlarda deplasmana gidecek Kastamonu ekibi, 15 veya 16 Eylül'deki rövanşta rakibini konuk edecek.

Kadınlar EHF Challenge Kupası'na 3. turdan başlayacak Türk ekiplerinden Polatlı Belediyespor, Maccabi Srugo (İsrail), Yenimahalle Belediyespor da Azeryol (Azerbaycan) ile eşleşti. Turnuvada ilk karşılaşmalar 10-11, rövanşları 17-18 Kasım tarihlerinde oynanacak.

SELKA Eskişehir Hentbol, Erkekler EHF Challenge Kupası 2. turunda Norveç temsilcisi Arendal, aynı turnuvaya 3. turdan başlayacak Göztepe ise SELKA Eskişehir Hentbol-Arendal eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Organizasyonda 2. tur mücadeleleri 6-7 ve 13-14 Ekim, 3. tur maçları ise 17-18 ve 24-25 Kasım tarihlerinde yapılacak.