KOCAELİ (AA) - VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu 8. hafta maçında Makedonya'nın Metalurg ekibini 32-29 mağlup eden Beşiktaş Mogaz'ın antrenörü Müfit Arın, Türk hentbolu ve siyah-beyazlı kulüp açısından güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Müfit Arın, "Seyredenlere güzel bir maç izlettiğimiz için her iki tarafı da kutluyorum. Türk hentbolu ve Beşiktaş adına güzel bir galibiyetti." dedi.

Arın, mücadelenin iki farklı devreye sahne olduğunu vurgulayarak, "İlk yarı savunmada konsantre olamayan, oyundan çok uzak bir Beşiktaş vardı. Oyunu çok sıkıştırdık ve bu da hücumda bize problem oluşturdu. İkinci yarı biraz daha agresif savunma yapan, saldırgan ve isteyerek oynayan bir Beşiktaş vardı. Artı ekstra zamanlarda da kalecimiz devreye girdi. Seyredenlere güzel bir maç izlettiğimiz için her iki tarafı da kutluyorum. Türk hentbolu ve Beşiktaş adına güzel bir galibiyetti." diye konuştu.

Rakip takım antrenörü Aleksandar Jovikj ise özellikle ilk 15 dakika olmak üzere ilk yarıda iyi oynadıklarını fakat ikinci yarıda bütün enerjilerini yitirerek kendi hatalarından dolayı maçı kaybettiklerini ifade etti.

Beşiktaşlı oyuncu Ramazan Döne de mücadelenin ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarına işaret ederek, "İkinci yarı hocamızın verdiği direktifler doğrultusunda biraz savunmayı sertleştirdik. Güzel mücadele oldu. Kaleden de ekstra toplar çıkınca galip gelmeyi başardık." değerlendirmesinde bulundu.